En Tand!

Publicerad 2013-05-30 10:17:00 i Allmänt,

Har glömt att skriva att Minéa fick sin första tand här för några dagar sen! Nu ser man också att hon brjar få en till tand, fast den är inte framme ännu. Så nu har min lilla flicka sin första tand :) Den är helt jätte vass, hoppas hon inte börjar bitas. Så nu är det bara att ta fram tandborsten och borsta tanden!
Väntar så tills imorgon så vi slipper ti Ekenäs, ska bli så skönt det börjar bli så himla tråkigt att vara här i Åbo i lägenheten nu.. Känns att det var evigheter sen vi var i Ekenäs. Vi ska ju också på studentfest på Lördan.
 
 
 

Lek på gångs

Publicerad 2013-05-29 13:03:00 i Allmänt,

Jaaha, min metod igår lyckades inte så bra heller. Fast kanske lite bättre än att bara ligga och försöka blunda. Efter lost avsnittet for jag direkt och lade mig men resultatet blev att jag fake sovde nästan hela resten av natten. Nåja, ida ska ja inte somna själv när jag lägger Minéa för att sova fast jag r hur trött som helst. 
Idag kanske vi ska fara och köpa lite studentgåvor. Ska bli roligt. :) 
Måste lägga upp en film på Minéa när hon leker, sir ju ganska roligt ut.. Dendär grejen är ju itne riktigt meningen att man ska leka med den på det där sättet haha :)
 
 

Kan inte sova!

Publicerad 2013-05-28 22:38:00 i Allmänt,

Åh jobbigt när man inte får sömn hur man än försöker. Har nu luggit flere nätter i streck och bara klämt ihop ögonen för att försöka lyckas somna, men nej hjärnan min ska ju förståss börja tänka på precis allt annat onödigt."vad skall jag göra under veckan?" "Snart är det sommarlov, hur kommer det månne bli?" "Usch snart kan jag inte mera sova breve Robin för han far in i milin, hur ska jag klara mej?" "Vill int tibaks ti skolan! Hur kommer det riktigt gå? Kommer jag vara helt ensam där? Kommer jag nånsin bli klar och klara alla kurser?" "Tänk att jag är mamma och har så himla fin flicka" "Vad ska ja laga för mat imoron?" "Nästa gång ska ja länka ännu längre än just!" "1 får, 2 får, 3 får, 4 får...." osv osv..... Vet inte om allt började efter att jag började länka lite mer? Vet inte, fast då brukar man ju vara så trött att man sover gott, men jag har tvärtom iställe. Blir ju så himla pigg efter länken i hjärnan, fast kroppen är hur slut som helst och benen nästan viker ihop sig. Allt det här skulle säkert vara över och bara varat i nån natt om itne jag skulle ha gått och gjort det värre genom att sova på dagen iställe..... Men det blir så himla svårt att hålla ögonen uppe när man är dödstrött, huvudet värker och allt man vill göra är lägga ögonen fast för en liten stund. Så det slutar med att jag somnar. Händer alltid när jag ska sätta Minéa och sova på dagen, när hon inte kan fara ut på balkongen eftersom solen lyser rakt på den. Får försöka hållas vaken imoron, eller sova kortare stund.
Nu ska jag testa ny  metod och istället för att ligga och försöka somna ska jag se ett avsnitt lost och hoppas jag blivit trött efter det. Tur så har jag Lily som sällskap :)
 
Hehhe, kanske då den personen som drömmer om mej slutar me det nuu .. :D oj så jag är rolig igen...

Gung gung

Publicerad 2013-05-26 19:48:00 i Allmänt,

Har haft en helt okej vecka faktsit. Vädret har varit hur fint som helst och jag har farit på länk varje dag. Märker hur jag orkar bättre varje gång. Känns faktist bra. Under veckan fick jag också besök av min klasskompis Nadde. Hon hade med sej min klassring som jag väntat på. Var roligt att träffas igen och fick höra lite vad som hänt och sånt :) 
Jag har hållit mej bra från skräpmat och godis men idag kunde jag inte låta bli att äta pizza.. Nåja, för sträng får man väl inte vara, för gott var det! 
Vi for lite på höghus gården och tittade runt idag, vi hittade gungor som Minéa gärna ville pröva! Hon tyckte det var super roligt att gunga. Nu var det just kvällsbad och så småningom skall hon och sova.
Skulle ha farit på länk ikväll idag också, men det regnar ganska mycket så får väl skippa det idag. 
 

Lite nytt

Publicerad 2013-05-21 10:54:00 i Allmänt,

Som sagt så har Emmy varit här. Vi var och lagade mitt hår till Minéas fammo, det blev jätte tufft! Nu är ätligen dendär äcklit röda färgen som lyser i solen borta. Mitt hår var itne helelr så jämnt färgat utan där var massor med olika konstiga färger, haha. Nåja men nu är det ivarjefall fixat!
 
Inte världens snyggaste bilder ivarjefall men jaa såhär blev håret ivarjefall :)
 
 
När jag var färdig från frissan förde Robin mej och Emmy till Skanssi, blev nästan stor shopping för oss! Emmy har bestämt sej för att joina mej med att fara ut på länk, så vi köpte lite såna kläder. Köpte också lite annat förståss. Länk tossor var ivajefall ett måste att köpa! 
 
 
Vi hade jätte roligt med Emmy, titta hur duktiga vi är som äter frukt... hahahahah. 
 
Sötaste som finns me sin nya dräkt hon fick av fammo <3
 
 
 

Roligt med veckoslut

Publicerad 2013-05-20 09:13:00 i Allmänt,

Har haft ett rikgtigt skönt veckoslut! Robin var ledig så vi fick ju ganska mycke gjort egentligen! På Fredagen gjorde vi nu inte så jätte mycke utan vi fick lite sådär halv städat. På Lördagen städade vi riktigt ordentligt så det blev ganska mysit :) På kvällen blev det att se på eurovisionen, det var ganska dåligt i år tycker jag. Tycker att Finland förtjänade mer poäng, men nehe. Dålig sång som vann! Jag och Robin som int ha vari sådär länge uppe på länge höll ju på att somna flera gånger under eurovisionen haha. Robin gjord det till och med flere gånger ;) 
På Söndagen var jag ännu så trött att jag somnade mittiallt, fast jag hade broiler i ugnen haha. Tur att Robin mrkte det och kom och väcka mej :D Fast skönt var det. Klockan 14 kom Emmy hit! Vi som tänkte att vi skulle ha farit och shoppa men så var det ju helgdag så allt var stängt, tur att Robin hitta en öppen Siwa så vi fick mat ivarjefall. Vi visste inte riktigt vad vi skulle göra iställe så vi for ut och gå, jag, Emmy och Minéa. Emmy har idag inträdesprov, hon är faktist där och skriver nu, håller tummarna för henne! Vi var gåendes dit till den skolan igår så Emmy skulle hitta bättre och inte behöva stressa över vägen :) 
Planerna för idag blir att snart laga oss färdiga med Minéa (vi hade lite sovmorgon och vaknade först klockan 9.45) Sen vänta att Emmy blir färdig från skrivningarna så att Robins mamma kan hämta oss till Pargas så jag får håret färgat och klippt! Börjar kanske vara lite på tiden att göra något åt mitt hår som bara hänger, är slitet och ful färg. När jag är klar ska vi vänta att Robin slutar så vi slipper och shoppa :) jessjess.
 
Normala eller? :D
 
 
 
 

Heips

Publicerad 2013-05-16 20:41:00 i Allmänt,

Nå nu närmar sej sommarn! Har fortfarande lyckats att fara på länk eller ut o gå. Har inte heller ätit nån karkki. Ganska duktig e ja nog ;) E ganska skönt att fara ut på kvällen när det är så himla fint väder.
Satt idag på mej shorts för första gången i år, kändes somrigt! Men usch så jag har bleka ben... Får bara vänta att dom blir lite brunare, sen känns det säkert lite bekvämare att ha shorts. 
Ett stort minus angående vädret är att Minéa inte slipper o fara ut på balkongen för att sova.. Det är alldeles för varm + att vi har solen där för det mesta. Endast där vid morgonen kan hon fara för då e de skuggift och svalt. Hon har jätte svårt att somna inne.. Så stackarn är hur trött som helst sen på kvällen. Igår fick vi ta en lång promenad så hon kunde sova .. :)
 
 
Sommar flickan :)

 

Morsdag

Publicerad 2013-05-12 20:49:00 i Allmänt,

Firade idag min första morsdag. Den var jätte lyckad ! :) På morgonen fick jag sova lite längre och så blev jag
 
väckt av Robin o Minéa, fick gott morgonmål på sängen. Robin hade t.om. stekt ägg! På brickan va också ett fint morsdagskort och så fick jag en dator väska som jag faktist behövde! Ojoj, har nog den bästa familjen man kan tänka sig <3 
Efter att jag ätit mitt morgonmål så fick vi snabbt börja packa Minéas väska och fixa oss för vi skulle med båt till Norrskata och äta morsdagsmiddag till Robins mommo o moffa. Vi åkte båten med Robins mamma, styvpappa och Maximilian. Var jätte skönt och det var så fint väder. Minéa åkte båt för första gången och hon var så snäll och duktig. Hon tyckte det var ganska intressant att titta på vågorna :)
 
Datorväskan som jag fick + en liten Lucy
Fin me sin nya flytväst :D
 
Mys i båten
 
Haha!
 
Skönt att sitta o stirra på vågorna :)
 
 
Sötisen 
 

Halvårs flickan

Publicerad 2013-05-11 20:05:00 i Allmänt,

Ojoj, så tiden har gått snabbt! Tänk att Minéa ida ren e ett halvt år! Jag tycker nog att hon e den bästa flickan som finns <3
Ida var vi också till skanssi och shoppa lite, vi köpte no inte så mycket men ivarjefall. Åt mej själv köpte ja ett par shorts och en skjorta, Minéa fick shorts och en sommarhatt. Min fräcka pojkvän köpte åt sej en ny telefon, ganska fräckt :D Nog för att han behövde de fö hans gamla kom inte ens igång mer.. Minéa fick pappas gamla telefon, int alla som får en telefon till 6 månaders present ;D Haha, synd så var den inte så rolig mer tyckte hon när den inte funkade :/
 
 

Lite Mat

Publicerad 2013-05-11 10:30:00 i Allmänt,

Tänkte jag skulle lägga upp lite bilder på vad vi har ätit nu i veckan, bara på skoj. Har försökt att göra lite hälsosammare varianter av maten. Måst säga att jag mått mycke bättre den här veckan än vad jag normalt brukar. Jag är inte den personen som brukar motionera alls, men nu när jag varit på länk varje dag, eller ut och gå lite längre och ätit bättre är jag mycke piggare! Vi brukar aldrig äta så här mycket grönsaker och sallad, vi försöker men alltid är nån för lat att hacka ihop nån sallad.. hehe. 
Hm, om nån vill ha recept på det jag gjort så finns det inte, haha. Brukar alltid göra allt från huvudet och skriver precis inte upp vad jag gjort, men om nån absolut vill veta så kan jag väl ge ett lite ungefärt recept :)
 
På Måndagen åt vi nån slags broilerfrestelse, jag lagade massa grönsaker och sånt i den istället för bara broiler, men har tyvärr ingen bild på den :D
 
 
 

Spagetti och laxsås; Den ser kanske inte så god ut, men den var det faktist. Där finns ganska mycke olika grönsaker som majs, ärter, paprika, morot, basilika och broccoli. Istället för vanlig spagetti använde jag mörk spagetti :)
 
 
 
Grisbiff med sallad; Kanske inte sådär jätte hälsosamt på de sätte, men lagade en god sallad med istället för bara någon biff. I salladen finns vanlig kruksallad, gurka, tomat, rucola och fetaost :)
 
 
 
 Skinkpaj med sallad; Istället för vetemjöl till degen använde jag rågmjöl, bottnet blev faktist hur gott som helst ändå! I Pajen finns också förståss massa grönsaker igen, broccoli, paprika, lök, majs, ärter och förståss skinka ;) Salladen har isbergssallad, rucola, gurka och ananas
 
 
 
Purjo-Potatis soppa; Gott och änkelt! Den innehåller förståss potatis, purjolök, grönsaksbuljong, salt och lite matgrädde. Jätte gott! 
 
 
 
Idag blir det en hälsosammare pizza! Lägger upp bilden nån annan gång då jag hinner ;)
 
 
 

Regnigt

Publicerad 2013-05-09 14:33:00 i Allmänt,

Hejsan! Jag och Robin har en hälsovecka nu på gångs, den har faktist gått helt bra hittills. Vi får inte äta någo karkki, kex eller något sånt utan massa grönsaker och frukter. Konstigt nog så är jag inte så sugen på godis som jag todde jag skulle vara, brukar alltid bli helt jätte sugen när jag har bestämt mig för att inte äta. Det jag tror att hjälper bäst är att jag varit så duktig att jag har nu 3 gånger farit ut på länk! Får se hur länge vi orkar hålla på med det här, men vi försöker så länge som möjligt.
Idag skulle vi alla fara ut och gå nu när alla e lediga men förståss så skulle de ju vara världens sämsta väder... REGN. Så nu finns det absolut inget annat att göra än att sitta inne och mögla. Jag som inte ens skulle orka sitta inne idag. Hoppas det blir finare ikväll så kanske man slipper ut lite :)
Nu skall jag sätta på lost och vara deprimerad. hehe. Ja, jo jag har börjat se serien lost, har nog sett den förr eller inte alla säsonger men 2 kanske? Tyckte det var jätte bra då (för längesen) så månne de nu inte är bra ännu. Har varit det hittills ivarjefall av vad jag nu sett.
 
 
 
Sötaste monstret<3
 
 
 

Vårigt

Publicerad 2013-05-06 09:53:00 i Allmänt,

Nu är det Måndag igen och den tråkiga vardagen är här igen, fast det är ju jätte fint väder ute som lite lyser upp den ivarjefall och Lina kommer ju hit idag och hälsa på förståss, det ska bli jätte roligt! :)
På Lördagen i ekenäs efter att vi varit ute på vår fina promenad till stan så grillade vi. Åt så mycket att jag sen på kvällen for ut på en länk med hundarna för att få lite bättre samvete, hehe. 
På Söndagen fick jag köra igen som jag inte gjort på länge! Det gick bättre än jag trodde, först var jag ju lite rädd för jag hade glömt allt men sen gick det hur bra som helst! Var riktigt roligt. Skall så småningom börja läsa till teorin så jag får kortet :) På kvällen åkte vi hem till Åbo igen.
 
 
 
 
 
 
 

En Fin Dag i Ekenäs

Publicerad 2013-05-04 14:07:00 i Allmänt,

Igår kom vi till Ekenäs, vi kom ganska sent så vi hann inte göra så mycket. Vi åt och sen skulle Robin se på ishockey. Vi såg med Minéa också på det men sen skulle hon sova. Finland vann, jej. 
Idag var det så fint väder så vi for ut och gå in till stan lite, Eve kom också med. Vi åt glass och träffa på några bekanta :) Var riktigt roligt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Början av Maj

Publicerad 2013-05-03 08:32:00 i Allmänt,

Tänk att det redan är Maj! Altså tiden går ju så himla snabbt att man int alls hinner med! Väntar helt massor på sommarn, det kommer bli helt himla skönt! Jag och Minéa ska ta lugnt hela sommarn och bara ligga på stranden ungefär ;) Haha kanske int, men ibland ivarjefall, sen ska ja ju ta färdigt körkorte jag nu har hållit på med i över ett år... :) Fast det som kommer förstöra sommarn är att robin far in till milin :(
 
Månaden har börjat riktigt bra! Vi firade Vappen hos Robins mamma. Det var lite annorlundare än hur jag brukar fira vappen, men måste söga att det var riktigt skönt! Vi åt god mat och tog det lugnt. Jag for ganska tidigt och sova, skulle bara natta Minéa men somnade visst. Glömde att ta bilder från vappen så det får bli en "kompisbild" på Lucy och Minéa, haha. 
1Maj så var vi ännu hos Robins mamma, men på dagen for vi via gästhamnen i Pargas på något konstigt där man kunde rida hästar, äta korv och såntdärnt. Efter det for vi med Robins moster och kusiner på kebab (jag pizza för kebab e äcklit) Sen for vi alla tillbaks och satt ute på terassen och åt glass för det var så fint väder :)
 
Igår for  vi igenom alla Minéas kläder. Det var ju massor, också dom som varit länge små. Vi tog bort alla fulare kläder som inte är något att spara på. Dom finare kläderna satt vi i lådor som vi nu säkert sparar. Vi for också igenom flera kassar med kläder som hon hade fått. Vi hittade nog fina kläder men ganska mycket var lite urtvättad och konstiga. Men i den ena kassen fanns det massa fina kläder, som tex skjoran hon har på bilden :)
Nå nu har vi ivf lite ordning på kläderna igen :D Har ännu lite att gå igenom...
 
 
Haha lyckades filma Lily och Lucy när dom ser på fåglar från fönstret. Altså jag dör, dom e så himla töntiga ibland!! :D och det där dom gör hör man typ varjedag. 
 

Om

Min profilbild

Emilia

Finlandssvensk 21 årig mamma till min älskade dotter Minéa. Är utbildad kock, men jobbar som närvårdare för tillfället. Är tokig i katter. Har 2 st kattsystrar, Lily och Lucy.På min blogg kommer det finnas lite allt möjligt som tankar, vardagen och säkert en hel del bilder. Hoppas ni trivs här! :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela