Utan Dig i En Månad..

Publicerad 2015-05-28 10:55:43 i Allmänt,

Idag är det exakt 1 Månad sen vår finaste kisse somnade in :( <3 Vi har det ännu tungt att vara imellan. Tur så läker ändå tiden såren, så det känns så himla längesen jag mös med den där söta lilla saken. Nu har hennes aska kommit som vi måste hämta ännu. Usch vågar inte, vet att det kommer bli så hemskt att veta att det är vår kisse i dendär asken..... 
 
Åh vad jag önskar att vi ännu hade dej kvar, du förtjänade inte att bli sjuk :'(

Norrskata

Publicerad 2015-05-28 10:44:11 i Allmänt,

Hello! Helgen firade vi i Norrskata hos Minéas gammelmommo. Hur mysigt som helst! 
Vi fick bara mat framför näsan helatiden, vilket ju alltid är lyx. Vödret var också på vår sida så vi fick njuta av sol och värme. Vi gick till bryggan för att fiska, men utan resultat. Tänkte ta hem åt katterna lite fisk (det är det bästa dom vet). Tyvärr blev dom utan, så fick fara via butiken och köpa fryst sej åt dem istället, vilket dög precis lika bra hehe. På kvällen såg vi förståss också på eurovisionen. Grattis Sverige till vinsten. Visst var Sveriges låt riktigt bra, men tror nog min favorit ändå var Israel. Hur snygga var liksom inte bakgrundsdansarna där då? Nam. Låten var ju förståss också bra. Jätte lyckad helg hade vi! Måste ta om det här!
 
 
Hurraa! Nu har Minéa varit helt och hållet blöjfri i en vecka! (t.o.m på natten) Så himla skönt att itne behöva hifla med någo blöjor helatiden. Hon vaknar duktigt på natten och sätter sig på pottan om hon behöver. Tänk vad stor min lilla bebis blivit! Vi började bara låta henne kisa ner sig i sängen på natten då vi lämnade bort blöjan. Hon tyckte ju inte det var roligt när hela sängen blev böt + trosorna. Man fick nog ha tålamod för det kom så mycket byk helatiden, och varje dag måsta vi byta sängkläder. Till slut efter några dagar så förstod hon att vakna upp när hon behöver på wc. Nästa projekt blir väl tutten, vilket som kan bli lite av en utmaning! 
 
 
Snart blir det att fara på jobb... Minéa hade feber i några dagar så hon stannar hemma idag. R slutar tidigare så kör jag henne påvägen till jobbet till honom. Skulle inte alls orka på jobb....... Har ännutill morgontur i morgon, så himla jobbigt att fara på morgontur efter kvälsstur. Skulle helst alltid jobba morgonturer. Ska nu jobba 5 dagar, sen en dag ledigt. Efter det ännu 2 dagar jobb och sen får jag 3 dagar ledigt Fredag, Lördag, Söndag! Gud vad jag väntar, ska bli så himla skönt! Den helgen har min lillebror kalas så vi ska till Ekenäs <3
 
 
 

Bilder

Publicerad 2015-05-22 16:05:59 i Allmänt,

Äntligen är det veckoslut och jag är ledig! Så himla skönt. Känns som om jag inte alls varit ledig hehe. 
 
På Söndagen kom Emmy hit på besök, vi har ändå hunnit med massor fast jag jobbade. Hade en dag ledigt som tur, den dagen for vi till Caribia och simma. Vi hade Minéa med och massa skoj.
Tänkte lägga upp lite random bilder på oss hehe.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Morsdag

Publicerad 2015-05-11 10:42:23 i Allmänt,

På Fredagen var vi och se på lägenheten. Den var ganska fin o sådär, men vi är ändå inte säkra om vi vill ha den. Eller ja hyra den. Vi funderade på om det ändå är bättre att försöka ta lån sen i snar framtid och köpa oss något eget. Så att pengarna inte bara blir bort kastade, vilket dom ju egentligen blir då man hyr.
Skulle vara såå bekvämt att få göra precis vad man vill där man bor. Vill man måla en vägg, så gör man det. Istället för att måsta höra med nån hyresvärd först. Himla jobbigt.
Vi kom med R till ett gemensamt svar: vi försöker få lån istället för att hyra något nytt.
 
Var så himla skönt att ha veckoslutet ledigt! På Fredagen körde vi till Ekenäs för att spendera helgen där. 
På Lördagen åkte jag och min syster till plaza i Salo för att shoppa lite, jag köpte morsdagspresent åt mamma + lite leksaks kastruller med mat åt Minéa, så hon får kocka lite ;) Min syster köpte en klänning till sin skolavslutning + mordagspresent också. Vi åt på Hesburger och hade en helt trevlig dag tillsammans! Har inte varit ensam någonstans med min syster på jätte länge, så det gjorde bara gott för oss båda ! :) 

På Söndagen firade vi morsdag, min pappa hade lagat lyx morgonmål. Minéa hade lagat ett fint halsband av trolldeg åt mej <3 fick också en popcorn skål! :) Hade en mycket trevlig helg ivarjefall.
 
 
Snart på jobb igen då.. Orken är noll. 

Ska till Ekenäs

Publicerad 2015-05-08 14:59:05 i

Kom just hem från morgonturen på jobbet. En helt Bra dag har det varit! Ganska lugnt om man säger så, eller ja passligt, så som det borde vara! Från denhär måndagen, började vi vara en mera på morgonen, vilket e så himla skönt! Man behöver liksom int stressa ihjäl sej, hehe. 
Hade bara ett äppel med till lunch idag. Åt äplet ganska snabbt och så drack jag kaffe på. Usch fy vilken magkramp jag fick! Har haft det nu några timmar... Så nu ligger jag hemma under täcket o lider, haha. 
Borde packa för vi ska om en timme fara och se på en lägenhet här i närheten. Den kan vara riktigt dålig, men vi kollar ivarjefall. Nåja och efter det direkt far vi mot Ekenäs. Har veckoslutet ledigt så vi ska chilla i ekenäs några dagar. Var längesen vi var där sist så...
 såhär olycklig var jag hahha 

Vila i Frid älskade älskade lilla Elsa <3

Publicerad 2015-05-07 11:23:01 i Allmänt,

Visst har det hänt ganska mycket sen jag senast bloggade, men det största, hemskaste som hänt var 28.4.
Tisdagen den 28.4.2015 hamnade vi ta farväl av vår älskade lilla katt Elsa. 
Hon hade fått jätte stor mage, men annars mådde hon bra, så jag tog det inte i början så allvarligt. För säkerhetens skull tog jag fram google och googlade på "katt svullen mage". Till min förskräckning kom det fram en sjukdom som kallas fip. Allt passade jätte bra in på vår Elsa.
Såg någon som hade lagt upp en bild på sin katt med svullen mage, och frågade om någon visste vad det var. Magen såg precis ut som Elsas. Senare i inlägget skrev hon att hennes katt hade somnat in typ dagen efter hon lade upp bilden. Den hade fått fip. Då blev jag först orolig och tänkte att nu är det kört. Ringde veterinären och fick tid till Tisdagen klockan 17. 
Dagarna före var helt hemska. Jag var så nervös och hela min kropp försökte smälta allt så gott det bara gick. Det var så himla tungt. Ändå hade jag ett litet litet hopp att det bara skulle vara mask som orsakade det. 

När dagen kom och klockan närmade sej 17, skulle jag lägga Elsa i buren för att åka till veterinären. Hon låg så lugnt och fridfullt på golvet där solen lyste. Hon såg inte ut att ha någo problem i hela världen, bara njöt av den varma solen som värmde hennes lilla kropp. Jag kunde inte annat än tänka, hon får åtminstone njuta av solen en sista gång. Med en tår rinnandes från min kind hamnade jag lyfta bort henne från sin sköna plats. Hon förstod itne alls vad som hände utan bara spann åt mej. Hade ingen lust alls att göra det här när jag visste vad som skulle hända. Jag önskade så hårt jag kunde att Elsa skulle ännu få komma hem tillbaka med oss. 
Framme hos veterinären var vi hela familjen med (förutom Lily och Lucy). Veterinären sade direkt att det inte alls såg bra ut och att det ser ut som fip. 
Det var som ett skott i hjärtat, fast jag var beredd på det. Gjorde allt för att hålla tillbaka tårarna. De tog ultra ljud och det visade sej att det var vätska som samlats i hennes mage. Jag började må så illa och ville bara rasa ihop.
I det skenet, såg man hur gul Elsa blivit. Så det var något med levern. De undersökte lite till och var riktigt säkra att det var fip. Om en katt drabbas av fip vilket är kanske bara 5% Som får det, så finns det inget att göra. Elsa skulle ha dött av sej själv inom några veckor max. Så veterinären föreslog eutanasi. Jag började stor gråta. Jag ville inte göra det, fast jag visste att det skulle vara det bästa för henne, före hon började lida. Jag ringde till mamma och berättade och hon tyckte okcså det var bäst att göra det. 
Jag skulle aldrig klara av att vara där när Elsa somnar in, jag skulle få alldeles för mycket traumor så jag kramade min älskade katt en sista gång. Minéa också. Är så glad att hon inte förstod. Det ändå hon förtod var att Elsa var pipi. R blev kvar med Elsa, vilket jag är så tacksam över, så hon inte var ensam. 
Jag bara satt med Minéa utanför. Det var så hemskt när jag visste vad som hände i rummet bredvid. 
Jag vill aldrig veta vad där hände, eller jag hur det hände. Vad hon gjorde, hur hon såg ut, ingenting. Jag vill aldrig höra det, jag bara klarar inte av det. 
Det här var den hemskaste dagen i mitt liv, Elsa betydde så mycket för oss allihop <3 Vi borde få hennes aska så smånigom. Vi ska begrava henne i rosenbusken hos mina föräldrar. 
Fast vi bara hade Elsa mindre än ett år, har vi många fina minnen av henne. Först trodde alla at det var en hane så vi döpte henne till Elton, sen fick vi veta att det var sen ändå en hona så hon fick heta Elsa. 
Minéa älskade Elsa så mycket också. Hon frågar lite nu som då att var Elsa är? Det är hemskt att förklara åt henne att Elsa inte kommer mer, hon är en ängel uppe i himlen. Då blir Minéa alltid ledsen och säger "Mea haluu Elsa" vilket på svenska betyder att hon vill ha Elsa.
Liy och Lucy är inte så jätte roligt sällskap åt Minéa för dom tycker inte på mycket om barn, utan bara springer iväg. 
Elsa var ås perfekt, för man fick göra vad som helst med henne utan att hon klagade. Visst ska vi skaffa en ny katt i något skede. Men inte ännu.
 
December
Juli
 
Vila i Frid älskade lilla Elsa, vi saknar dej så jätte mycket. Du kommer alltid vara älskad och vi glömmer dej aldrig <3 Det är så tomt utan dej, fast våra minnen av dig kommer aldrig försvinna, utan följa med oss för resten av vårt liv! Nu är du en vacker ängel som springer omkring i katthimlen och får äta hur mycket kokt sej du bara vill <3

Om

Min profilbild

Emilia

Finlandssvensk 21 årig mamma till min älskade dotter Minéa. Är utbildad kock, men jobbar som närvårdare för tillfället. Är tokig i katter. Har 2 st kattsystrar, Lily och Lucy.På min blogg kommer det finnas lite allt möjligt som tankar, vardagen och säkert en hel del bilder. Hoppas ni trivs här! :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela