Caribia

Publicerad 2013-02-26 11:09:00 i Allmänt,

Var igår till Caribia och simmade med Minéa och Robins mamma. Vi var dör 12 tiden, fast det to en ganska lång stund före vi slapp in för det var bara en i kassan och det gick inte så snabbt fast det inte var så mycket folk.. Fast vi slapp ju in sen till sist förståss. Minéa fundera jätte mycket vart hon riktigt hade hamna! Jag var lite orolig att hon skulle börja skrika massor där men det gjorde hon itne, hon tyckte det var jätte skönt att simma. Hon var glad och skrattade åt folk. Hon tyckte också det var jätte intressant att titta på alla. Är i varjefall super stolt över henne när hon var så duktig, hon klagade inte ens när hon blev trött hon bara flöt omkring och gäspade ungefär, haha. När vi for upp från vattnet en stund fär att ta lite paus somnade hon i min famn, under tiden åt vi hese mat som finns där. Sen fick hon fa i sin fammos famn för att gå omkring lite medan jag simmade för mig själv :) Roligt hade vi och allt blev bara lyckat, ändå gången hon grät var en stund efteråt när hon skulle dusch av sig.
När vi kom hem var vi båda super trötta. Minéa for ut och sova och jag vilade på soffan men hann inte somna. På kvällen for vi med Robin till butiken för att handla mat, blev för hela den här veckan ivarjefall!
 

Onödigt Ungefär.

Publicerad 2013-02-25 17:40:00 i Allmänt,

På veckoslutet var jag i Ekenäs. Gjorde nu inte så jätte mycket, var lite ut och gå och sånt. Det var så fint väder att jag passade på att ta lite typ onödiga bilder, medan Robin och min lillebror städade Robins bil, hehe. Var helt skönt att vara där då man inte behöver tänka på vad man skall laga för mat och sånt + att man får barnvakt lite nu och då så man inte behöver stressa ihjäl sig. På Söndagen träffade jag också Emmy, hon fick sin snygga födelsedagspresent ;) 
 
 

Första Tanden?!

Publicerad 2013-02-19 11:44:00 i Allmänt,

Minéa har varit på ganska dåligt humör de senaste dagarna och tuggar massor på sina händer så igår kollade jag hennes mun ifall det är på väg någo tänder redan, när jag kände med fingret så hittade jag en tand! Tror jag, eller det måste ju vara det eftersom det kändes som men tand men den var på lite konstigt ställe.. Den är i övre högra hörnet + att den växer typ snett, eller den är lite högre upp än vad tänder vanligtvis brukar vara. Konstigt är också för att de första tänderna brukar vara dom nedre framtänderna. Får ta och följa med att den inte blir allt för på fel plats att det skulle bli problem, isåfall får vi väl lov att fara och visa den. Stackarn var jätte olycklig när tanden bara värkte hon grät nästan hela kvällen med jämna mellanrum och bet massor på sin hand. Vi försökte med kylringar och allt möjligt men inget hjälpte för hon är inte så sugen att bita på kylringen, men vi försökte. Får hoppas att den är bättre idag! 
 
 
 
 

Mommon&Fammon

Publicerad 2013-02-17 17:16:00 i Allmänt,

Igår firade vi Minéas fammos födelsedag! Vi blev bjudna på tortillas, glass och kaka. Roligt hade vi. På kvällen blev vi kanske lite för länge för Minéa blev hemst trött. När vi äntligen kom hem och skulle sova fick hon itne sömn och var jätte olycklig. Allt ordnade sej ivarjefall till sist fick gunga henne i famnen bara tills hon somnade. Jag sov inte heller så bra inatt för den där äckligt trånga och obekväma sängen. 
Idag vaknade jag av att min mamma skicka meddelande att dom kommer och hälsar på. När de var här hade de varit och köpt mat för att vi skall kunna fylla vårt kylskåp och det som vi alla skulle äta idag....Tortillas... Nej nu får det nog räcka! vet inte hur mycket tortillas jag har ätit på den senaste tid! :D men vad kunde man, det är ju ivarjefall alltid gott men måste påriktit försöka hålla mig borta från de en tid tycker jag, annars blir det ju äckligt till slut. När vi hade ätit hade jag, Eve och mamma fotbad, och lagade våra fötter med salva och nagellack, medan Minéa for ut på balkongen och sova och pojkarna spelade på ps3. När de hade farit lekte vi med lilla tösen och snart ska vi ut o köra lite bil, jeje.
 
 
 
 
 
 

Wow

Publicerad 2013-02-16 11:38:00 i Allmänt,

Fick så fin överraskning av min pojkvän sen senare på vändagen :) Han kom med blommor, chokladglass och en hjärt ask full med godis. Oj så de va snällt. Älskar dej Robin <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vändag

Publicerad 2013-02-14 14:27:00 i Allmänt,

Ida e de penkkis, abikryssningar och vändag. Hoppas ni tar det försiktigt sen men har det jätte roligt på kryssningen! Vill också önska alla en bra vändag! :)
Ska väl inte göra något spec idag, fast det är vändag. Är extra trött idag eftersom man inte fått så bra sömn de senaste nätterna för vi har världens mest obekvämaste säng. Nåja, ska väl mysa med mina älsklingsflickor (Minéa och katterna) och se på film eller något. Senare kommer Robin hem men knappast ska vi nu göra något speciellt heller
 
 

Hon kan nog ;)

Publicerad 2013-02-13 13:12:00 i Allmänt,

 
Här är ett litet videoklipp på Minéa när hon nästan för första gången tar tag vid nånting :)
 
 

3 Månader

Publicerad 2013-02-12 18:56:00 i Allmänt,

Igår blev vår lilla prinsessa 3 månader! Hon har utväcklats och lärt sig massor under den här senaste tiden. Det är faktist jätte intressant att följa med henne (: Den här månaden har hon börjat tala ännu mer, följa med vad som händer ännu mer, få rytmer när hon ska sova, varit mycket gladare, skratta mer, blåsa dregelbubblor och nu dom senaste dagarna har hon t.o.m börjat gräppa leksaker. Såå spänande att veta att hon har händer tycker hon! 
 
Idag så började Robin skolan senare så han körde mej till butiken och  handla lite smått :) När han var i skolan bakade jag och Minéa choklad cupcakes  namnam. Blev ganska mätt av smeten förståss så sj'lva cupcakesen ork jag int äta :D... Var snäll flickvän och lagade mat direkt åt Robin när han kom hem + att det fanns massa cupcakes! Vad skulle han göra utan mej? ;)
 
 
 
 

Veckoslut

Publicerad 2013-02-11 12:31:00 i Allmänt,

Har inte hunnit skriva så mycket nu, men om någon är intresserad av mitt veckoslut så gick det till såhär:
Fredagen var vi på morgonen till rådgivningen för Minéas månadsgranskning, altså hon ska mätas och vägas och sånt varje månad. Hon hade vuxit bra och väger nu 6kg och är 63cm lång. Stackarn fick också vaccinationssprutor :( 2st i låren + nån som hon skulle svälja. Tyckte så synd om henne, men hon glömde det fort så de var ju tur. Nästa månad får hon kanske också börja smaka på riktig mat, spännande! 
Efter rådgivningen for vi hem, la Minéa ut för att fortsätta sova och jag och Robin somnade själv på soffan också. Sen fick vi brått till Minéas fammo som skulle vara barnvakt så länge som jag och Robin var ute och äta. När vi lämnat Minéa for vi först till skanssi där jag köpte Emmys födispresent ;) Sen träffa vi Krisse och Miksu där, det var rolit att prata med dom en stund :) Sen fortsatte vi och for till amarillo och äta. Vi tänkte spendera lite tid tillsammans eftersom vi inte hinner göra det så mycket mer men vi hade roligt och åt i lugn o ro. Robins pappa hade gett pengar så vi skulle slippa ut, det var ju snällt :) När vi hämtade Minéa hade det tydligen inte gått så bra hon hade skrikit i ca1 timme så de hade hamant fara ut och åka bil med henne så hon skulle lugna sig, hehe. Hon är i den åldern nu att hon börjar bli lite blyg, stackarn. Som tur fick hon inte feber ivarjefall som kan komma som bieffekt efter vaccinationen. 
På Lördan var vi bara hemma allihop, städade lite, såg på film och åt gott. Vi hade det helt mysigt. 
På Söndan gjorde vi inte heller så mycket, fast på kvällen for vi ut och gå en sväng. Sen film, som vanligt :) meet the parents + meet the fockers såg vi på :)
 
 
 
 
 

Emmy 19 år!

Publicerad 2013-02-06 13:22:00 i Allmänt,

Tänk att ida fyller lilla Emmy 19 år!! Grattis! Det första jag gjorde när jag steg upp var att ringa och sjunga så "fint" åt henne :) Jag vet Emmy att du blev jätte rörd. Ivarjefall så ska vi hoppas att Emmy får en fin födelsedag! Tyvärr kan jag inte ge nån present just idag, men den får hon nästa gång vi ses :)
 
Efter att jag talat med Emmy i telefon på morgonen störde jag mig helt jätte mycket på vår lägenhet, usch så den såg ut! Pantflaskor överallt (från dopet), Kläder runt hela golvet efter vi kommit från ekenäs och ingen hade orkat sätta allt på plats igen, fullt me katthår på lakanen, dammigt, smutsig kattvessa, kattsand på golvet  för katterna hade öppnad sin kattsandspåse och massa disk. Så de hjälpte inget annat än börja försöka städa, la ut Minéa och sova o sen hastigt städa upp allt, nu ser här ivarjefall någolunda bra ut! huh, skönt.
Men dit for min sista energi så nu tänker jag bara sitta och lata mej o mysa med Minéa och serier, tack och hej!
 
 
Födelsedags barnet!
 
Mitt gulle Minéa<3

Dop

Publicerad 2013-02-03 19:55:00 i Allmänt,

Nu är dopet äntligen över, så man behöver inte stressa över något sånt längre! Jag tycker dopet var jätte lyckat. Vi började i kyrkan och det gick hur snabbt som helst och Minéa var jätte duktig, lite gråt i slutet kanske, men det hör ju till. Efter Kyrkan for vi till församlingshemmet och där fanns massor med mat, smörgåskakor, världens finaste fylltårtor, tårrkakor, kex, karkki mm.. Det kom ganska mycket folk samt mina finaste flickor Lina, Sofia, Tanja och förståss gumor Emmy! Tyvärr så slapp inte Jenny att komma :( 
Vi hade jätte trevligt i bordet. Gufar Alexander och pappa Robin satt också med oss. Minéa var snäll och träffade lite nya släktingar hon aldrig träffat förr från österbotten. Hon fick hur fina gåvor som helst av allihop!
Nu är man mätt och trött så man skulle bara kunna sova!
 
I kyrkan
Gufar Alexander
Mina flickor <3
Öppna presenter+farbror Maximilian
Stiligaste pappan med sin dotter
min mamma, mommo och lilla Minéa
Fina gudföräldrar
Jag& mina älsklingar<3

Snart dop

Publicerad 2013-02-03 10:25:00 i Allmänt,

Nu är det bara att förbereda det sista in för dopet! Om några timmar är vi i kyrkan och Minéa får sitt namn :) Jeje! Hoppas Minéa är på bra humör eftersom dopet råkar vara på hennes sovtider.. :D
 
 

I Ekenäs

Publicerad 2013-02-02 11:28:00 i Allmänt,

Kom igår på dagen till Ekenäs. Min pappa hämtade mig, Minéa och kattona, på vägen hämta vi hese mat.. Min lillebror kom ungefär till lika med oss hem bara att med taxi från Pargas. Jag och Viljam fick äta av mammas födelsedagskaka till efterrätt, namnam. När jag ätit klart kom Emmy hit och vi for till butiken för att köpa lite gott ;) Vi skulle ha "filmkväll" men man vet ju att det inte blir så mycket av filmtittande eftersom vi talar så mycket eller så kommer Minéa och vill ha nånting så vi såg på film lite sådär halvt. Måsta skämma bort oss med lösgodis eftersom min pojkvän slapp med sin pappa till amarillo och äta, fräckt va? Men vi hade roligt ivarjefall med Emmy! 
Imorgon är det dop, är ltie nervös för jag vet inte om jag har allt klart men orkar ändå inte aktivera mig fullt ännu, är tyvärr en "sista minuten" person. Antar att föräldrarna och gudföräldrarna till barnet skall vara där lite tidigare? Vet inte men så gör vi ivarjefall! 
Snart kommer Robin hit, jee <3
 
 
Film med Gumor Emmy!
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Emilia

Finlandssvensk 21 årig mamma till min älskade dotter Minéa. Är utbildad kock, men jobbar som närvårdare för tillfället. Är tokig i katter. Har 2 st kattsystrar, Lily och Lucy.På min blogg kommer det finnas lite allt möjligt som tankar, vardagen och säkert en hel del bilder. Hoppas ni trivs här! :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela