Söndag

Publicerad 2013-04-29 10:10:00 i Allmänt,

Huh, vilken Söndag. Robin var ledig så vi alla for med Robins mamma och lillebror Maximilian till caribia och simma :) Vi hade nog jätte roligt och lilla flickan var jätte duktig, men så himla trött! Hon somna nästan i vattnet. 
Efter att vi varit och simma for vi med till pargas. jag och Robin tvättade hans bil, usch va de e tråkit :D Sen for vi via robins mommo efter babykläder och sen till hans mamma o åt grillmat :) det var så fint väder!
Det hade vari så tung dag för Minea att hon sov ända ti kl 10 i morse!
 
 
 

Tivoli

Publicerad 2013-04-27 19:12:00 i Allmänt,

Idag blev det en lite annorlundare Lördag. När Robin kom hem från jobbet så fick han för sej att vi skulle fara ut och gå. Vi tog bilen till kuppis och lämnade den sen där och så for vi och gå lite i kuppis parken. Mittiallt såg vi att där tydligen var tivoli, så vi for dit. Tror det var samma som brukar vara i Ekenäs. Det var ju lite random, men Minéa fick ivarjefall fara på sitt första tivoli, wei. Vi gick nu lite omkring där en stund och så stanande vi för att dela på lite franskisar. Minéa tyckte det var ganska roligt att se på massa folk. Vi var också på nukketeatteri, hehe, men det var lite trångt där så vi var bara en stund. 
När vi varit på tioli fortsatte vi vår långa promenad mot centrum och auraå osv. Mittiallt hade vi varit ute någo 3timmar. Så det blev en lång promenad, men alla hade roligt! :) Nu lider både jag och Robin av skavsår och blåsor på föttren ! :D
 
 
 
 
 
 



 

Skolgång

Publicerad 2013-04-24 12:07:00 i Allmänt,

Åh, att bara tänka på hur jag skall göra med skolan får mej att bli jätte stressad. Vet inte egentligen alls vad jag skall göra med den.. Jag har ju så lite kvar av skolan, men har ingen motivation alls att fara dit även om jag måste. Vill inte alls bli kock.. Har tyckt så ända sen ettan ungefär och känslan har bara blivit starkare och starkare.. Undrar egentligen varför jag inte slutade för länge sen? Fast om jag hade slutat vet jag inte ändå vart jag skulle ha farit. En orsak att jag lyckats stå ut såhär länge är för att jag trides så bra med min klass, men nu när jag inte mera går på den klassen så undrar jag verkligen hur jag skall klara av det här! Inte för att jag skulle vara så mycket i skolan, men ändå tillräckligt mycket, har mitt slutarbete kvar i köket som jag nu måste göra med helt obekanta människor.. skönt.. + vara annars bara i köket en till period, resten är praktik som jag också avskyr. Vill inte alls vara i något kök! Det är så inte min grej. Visst är det roligt att göra mat ibland och jag är säkert helt bra på det och så, men jag vill inte jobba med det. Usch nej, alla gnälliga kunder, hemska arbetstider, svettit, sura arbetskamrater, stress osv. 
Bara jag kommer på vad jag vill bli så studerar jag om, borde ändå få ganska mycket till godo när jag har en utbildning (om jag lyckas bli färdig) 
Har funderat massor på saken men har bestämt mej att försöka fara tillbaka till skolan i December, tänkte först fara i höst efter sommarlovet men efter längre fundering kom jag fram till att det skulle bli jätte jobbigt, för det första far Robin in till milin i sommar så jag skulle måsta vara i skolan, sköta Minéa helt själv, fixa nån barnskötare, kuska på henne, handla, laga mat, göra färdigt slutarbete, umgås med Minéa, laga mat oss och massa sånt, jag som inte ens har körkort! Skulle ju aldrig lyckas va? Eller kanske men skulle ju vara helt förstörd. Får hoppas jag klarar av att få körkorte i sommar när jag ändå ska bo där då, det skulle lätta massor, eller jag måste få körkortet, så är det bara! 
Kom på att om jag far tillbaka i December så skulle det vara mycket lättare för då kanske Robin har sluppit ut och jag skulle få hjälp. 
Efter skolan vet jag itne om jag börjar jobba direkt elelr utbildar om mig, jag vet att börjar jag jobba så blir jag sökert fast i jobbet och då gör jag något som jag inte vill.. men om jag fortsätter studera tar det längre före jag får ett jobb, huh jobbigt jobbigt. Får faktsit se hur det här blir! 
 
 
                                                           
 
 
 

Vårt Veckoslut

Publicerad 2013-04-22 09:55:00 i Allmänt,

På veckoslutet hade vi ganska fullt upp igen, fast på ett bra sätt, vi satt inte bara här hemma och gjorde ingenting som jag trodde att skulle hända. Ett stort plus var också att Robin inte hade jobb det här veckoslutet så vi kunde hitta på lite mera :)
 
På Fredagen så for vi lite mitt i allt till Ekenäs, vi visste inte riktigt vad annat vi skulle göra. Det var en helt bra idé för det är så skönt när man inte måste tänka på samma sätt vad man skall laga för mat och fara till butiken och så där. Vi kom ganska sent så vi hann nu inte göra allt för mycket ändå. Vi åt mat, var på datorn, sen skulle  vi alla titta på en film men det blev inte riktigt till något för alla ville typ se olika filmer och sen när vi äntligen valt en så var klockan så mycket att det blev sovdags. När vi farit halvt för att sova så e tydligen inte Minéa trött längre, så vi for upp med henne och så satt vi och diskutera lite och hörde på lite roliga skvaller mamma och pappa berättade för oss :) 
På Lördagen vaknade vi ganska tidigt. Jag kokade åter igen gröt åt Minéa och herregud, hon åt det ! Blev helt förvånad, men hon svalde det och tog fler skedar än bara 1, fast hon såg ju lite lidande ut men det är ju framgång!  Min syster Eve hade dansföreställningar i Karis hela dagen, så jag, Robin och Viljam for till Karis en sväng för att hålla henne sällskap på pausen, för hennes kompis var sjuk. Vi åt lite hese mat i karis abc för att ha något att göra, sen körde vi ganska länge omkring i Karis bara. Robin hittade sin moffas mammas hus som han inte varit till på ca 10 år, det var ju lite random tyckte jag.. :D Under tiden vi var i karis så var ju förståss mamma barnvakt. När vi kom tillbaka lagade jag maten med mamma och Robin och pappa byggde ihop ett växthus som vi skall ha på gården. Ganska tufft, men det var tydligen ganska invecklat så dom blev inte färdiga på den dagen
 
På Söndagen kl 11 var det ett stort barnloppis i Ekenäs (kanske 115 försäljare). Vi for dit med Robin, mina syskon och Emmy. Det var helt massor med folk där och alla bra saker for direkt och folk bara drog i allt, hah det var lite galet. Inne var det ju så trångt att man inte knappt kunde röra sig. Så vi fick inte så mycket köpt, MEN vi fynda en oanvänd flytväst åt Minéa för bara 15euro! Det var just det vi behövde, men dom kostar ju ganska mycket. Så nu slipper hon till sommarstugan och ut och åka båt på sommaren (eller före) om vi så vill :) Vi blev nog jätte nöjda med det köpet, den skulle säkert farit direkt om inte Robin typ sprungit efter den, haha.
 
Efter loppiset for vi tillbaka. Emmy kom med. Jag och Emmy for ett varv ut och gå och talade om lite allt möjlit som vanlit, det var ju så jätte fint väder! Solen bara sken och det var ganska så varmt! 
Efter att vi ätit for vi tillbaka mot Åbo, vi förde hem kattorna och sen fortsatt vi ännu vår resa mot Pargas för att träffa på min kompis Miksu och hennes pojkvän Krisse :) Vi var där på kvällen och dom hade helt jätte fin lägenhet, så nu blev jag och Robin lite sugna på att skaffa ny lägenhet :D Fick också äntligen träffa doms jätte söta katt Tifflan :) Minéa blev lite vän med den, den sprang inte iväg lika mycket som våra kattor tyckte hon :D 
Miksu hade också bakat en jätte god choko kaka ! :) Hoppas man träffar dom snart igen:)
När klockan började närma sig sovdags igen så for vi därifrån och fortsatte ännu vår resa, men det här blev en snabb visit hos Minéas fammo som också då bor i pargas. Vi for dit och snyltade morgonmål för vi hade inget hemma, haha. Sen hade hon köpt en tuff gå leksaks grej åt Minéa som är på bilden. Jätte tuff ju! Hon provade den idag en stund och tyckte den var jätte rolig! Hon kan forståss inte flytta sej med den så bra ännu, men den var ju rolig när den hade massa ljud och krims :) 
 
 
 

God Morgon!

Publicerad 2013-04-19 09:55:00 i Allmänt,

Skönt att äntligen fått sova någolunda! De 5 senaste nätterna har jag itne sovit nästan nånting, har varit massa saker som stört eller något när man försökte sova, jag som annars också inte somnar sådär jätte lätt. Tur så fick jag ivarjefall sovit inatt lite mer så man har kanske nya krafter. Det som var lite störande var att jag blev väckt redan klockan 6 i morse av katterna, de fick på något sätt upp sovrumsdörren, haha. Somna nog om igen sen.
Det är faktist konstigt hur ltie sömn gör mycket, känner mej nu helt jätte pigg, hoppas det hålelr hela dagen! Hinner också vila lite mer idag eftersom jag tvingade mig att städa lägenheten igår så nu finns det bara lite disk, skönt. Hoppas bara Minéa e snäll ;) Undrar vad vi hittar på idag när det är Fredag :) Snart ska jag fara o ta en bit kaka som Robin va duti o baka igår (: 
 

 
 

Solstrålen

Publicerad 2013-04-17 15:17:00 i Allmänt,

Altså herrigud hur man kan vara söt! Minéa var jätte glad idag när vi skulle testa äta. Måddes passa på att filma henne när hon skrattar för fullt! Oj min lilla bebis <3
 
 
 
 

5månaders kontroll

Publicerad 2013-04-17 12:33:00 i Allmänt,

Igår var vi till rådgivaren på Minéas 5månaders kontroll. Hon väger nu  7,9 kg och är 69cm lång. Hon växer så fint och allt är bra :)
Tyvärr fick hon också pick :( 2st i låren. Det är så himla obehagligt att se när hon får dom när hon bara skriker, usch hur jag tyckte synd om henne! Men tur så glömde hon de ivf om en stund så allt var bra igen. 
Robin tog en hemma dag igår så vi såg färdigt en film när vi kom hem och Minéa for ut och sova. När hon vaknade så for vi alla 3 till butiken och handlade mat. Det blev ugnslax och vitvinssås. Nam.

Idag på morgonen steg jag upp och var duktig och kokade gröt. Rådgivaren föreslog att Minéa skulle kunna börja äta gröt på morgonen. Tror ni att det dög? Nej det gjorde det ju inte ! Hon tyckte det var jätte äckligt och spottade bara ut det. + spydde. haha. Voi nej. Sen testade jag att lägga i olika saker, men nej det var ändå hur äckligt som helst. Hon tycker inte om potatis, morot eller blomkål heller. Huhhu. Fast kanske hon nu börjar snart tycka om de, hon måste säkert bli lite van först, så det är bara att fortsätta kämpa :D Får ta paus me frukten och bären så hon inte fastnar för mycket på dom.
 
Minéas ring som hon fick på dopet! Hon ville vara fin och prova den idag.

Lördag&Söndag

Publicerad 2013-04-15 13:00:00 i Allmänt,

Vi hade ett helt roligt veckoslut faktist. På Lördagen så bakade jag o Robin en jätte god chokokaka med nån chokoboll smet fyllning och dumlemousse på, den blev helt jätte god! o super mättande. På kvällen tog vi fram Minéas hoppgunga, den ser fortfarande lite stor ut men hon tyckte ivf dn var ganska rolig ..:D
På Söndagen så for vi till pargas och hälsa på Robins mamma och familjen. Vi var där ända till kvällen. Hon bjöd på mat och till efterrätt fick vi kaka, så jo vi åt kaka igen. Det var jätte fint väder så vi var ute nästan hela tiden.
 
Nam, vår goda kaka.
Roligt att hoppa!
 
Kanske Minéa o Lucy blir vänner nån dag! ;) Idag lekte dom ivf en stund med varandra på filten.
 
 
 
 

Katt födelsedag och Baby månadsdag

Publicerad 2013-04-13 10:31:00 i Allmänt,

Har haft en lite mer händelserik vecka, eller inte egentligen men den sir i varjefall lite annorlundare ut än de andra. Skönt med lite variation här i livet ibland, hehe.
 
På Onsdagen fyllde mina 2 gulle katter Lily och Lucy 2 år! <3 Jag tycker jag har haft dom hur länge som helst, fast tydligen så har jag inte ens haft dom 2 år ännu. Konstigt!! Fast dom har sina busiga stunder, förstör saker, gräver i blommor, kisar på olika ställen ibland och mycke till så är dom ändå dom bästa katterna som finns! Hoppas dom lever ännu MÅÅNGA friska år :)
 
På Torsdagen blev Minéa 5 månader + att hon hade sin första namnsdag ;) Hon ändras jätte massor hela tiden och lär sig nya saker, det är jätte intressant att se hur hon faktist utvecklas.
På Torsdagen kom också hennes gumor Emmy på besök till oss. Vi såg på film (American history x) men vi hann inte se den färdigt före Minéa vaknade. När Robin slutade så for vi alla till skanssi för han behövde nya byxor. Jag råkade också i "misstag" köpa 2 st skjortor, hehe. Det blev Greenz broiler ceasar sallad till mat, nam! När vi ätit färdigt for vi till City market för att köpa namnsdags present åt Minéa + lite gott till oss. Hon fick av mej & Robin massa olika pilttin, velling och en prinsess skallra grej. Av Gumor Emmy fick hon en tuff elefant leksak man hänger i bilstolen :) När vi kom tillbaka hem fortsatte vi en stund att se på filmen, men vi blev på hälft igen för klockan blev sovdags. Emmy blev också övernatt förståss.
 
På Fredagen efter att vi stigit upp gjorde sej jag och Emmy  färdiga för att fara till IKEA. Före skulle Emmy mata Minéa med lite piltti, haha det var lite roligt att se på ;) Vi for med Emmys bil för Robin var på jobb. Hon var jätte duktig som vågade köra! + att hon gjorde ju sin första fickparkering :D Ja så vi överlevde och for och shoppa i IKEA. Hittade nu inte så jätte mycket för behöver inget därifrån egentligen, är nu bara roligt att se på saker, men det blev ivarjefall en låda som man kan sätta alla Minéas leksaker, blå sand, en dörrmatta och 4st foto ramar. 
När vi kom hem igen så såg vi äntligen färdigt filmen. När Robin kom hem skulle vi fara och handla mat, Emmy fick bli hemma med Minéa som barnvakt. I butiken så träffade vi på en riktig överraskning som jag faktist inte tänker skriva mer detaljerat, men skulle ivarjefall inte trott att jag skulle träffa och tala med den människan! Vilken fegis måste jag säga, nåja kanske man nångång träffar den människan igen.. Vem vet? Före vi for tillbaks hem for vi via posten och hämtade mitt och Minéas paket från H&M, jej! Hemma blev det mat och sen körde Emmy hem. Jag och Robin hade lite "detektiv juttun" som vi gjorde på datorn.. höhö :D
 
 
 

Kort om vad som "hänt".

Publicerad 2013-04-08 12:28:00 i Allmänt,

På Lördagen efter att Robin slutade jobebt for vi till Ekenäs efter kattona. Till mat åt vi tortillas, haha. men jag har faktist haft lite paus från det nu ;) Sen satt vi alla typ framför datorn eller något. På kvällen såg vi med Robin på film, det var en av de tråkigase filmer jag sett. Usch. 
På Söndagen när vi ännu var i ekenäs passade vi på att fara och överraska min fammo och min mommo. De blev jätte glada över vårt besök, vi hade också Vippe och Minéa med oss. Så kvällen gick väl mest ut på att sitta och diskutera med dom, sen var det dags att fara tillbaka till Åbo. 
 
 

Saknar Er

Publicerad 2013-04-05 16:39:00 i Allmänt,

Oj så det är fint väder idag! Vi borde kanske ha farit ut och gå men ändå gjorde vi inte det. Fast sen var jag ute på balkongen istället en stund när Minéa sov. Har hunnit beställa nya kläder från H&M åt mej och Minéa också. Nu är det bara att vänta att dom kommer. Imorgon blir det Ekenäs efter kattona våra. Dom har varit där sen vi for till österbotten, usch hur jag har saknat dom! :(
 
Yhyy, saknar mina älsklings kisseflickor :( Men imoron får jag dom tillbaks <3
Hei hei!

tråkigt

Publicerad 2013-04-04 16:07:00 i Allmänt,

Efter vår "resa" till österbotten är allt som normalt igen. Sitter med Minéa hemma och busar. De här dagarna har hon faktist varit extra snäll så vi har haft hur roligt om helst tillsammans! Blir kanske lite långtråkigt på dagen när hon far ut och sover, men jag klarar mej, får ju vila ut lite och göra ingenting eller se på Lie to me :) 
 
Hahah nej gud jag skrattade när jag ritade den här. Är kanske inte världens bästa på att rita på datorn men lägger upp den i varjefall, bara för att Minéa feida mej och sov för länge :D haha.

Hemfärd

Publicerad 2013-04-02 09:05:00 i Allmänt,

Sista dagen i österbotten var vi ut och gå, vi var och se på Robins pappas hus som dom bygger på. Vi var där en stund sen gick vi tillbaka. Det var jätte soligt ute så vi satt ute en stund och Minéa var med och chillade i solen
''
 
Vi for tillbaka hem på måndagen, det gick hur bra som helst! Den gick tillochmed bättre än väge dit konstigt nog. Minéa sov nästan hela vägen annars satt hon för sej själv och pyssalde hur länge som helst. Vi stannade bara en gång och då for jag och robin snabbt på vessan bara, sen somnade hon om igen och vaknade när vi var i åbo. Riktigt najs!
 
såhär roligt är det att åka bil!
Hemma!
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Emilia

Finlandssvensk 21 årig mamma till min älskade dotter Minéa. Är utbildad kock, men jobbar som närvårdare för tillfället. Är tokig i katter. Har 2 st kattsystrar, Lily och Lucy.På min blogg kommer det finnas lite allt möjligt som tankar, vardagen och säkert en hel del bilder. Hoppas ni trivs här! :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela