Gymduktig och nytt hår

Publicerad 2014-01-27 14:32:32 i Allmänt,

Har varit duktig och köpt ett 10gångers kort till Gym och jomppa. Ska försöka lite röra på mej igen, eftersom jag är säkert en av världens lataste människor. Nåja, köpte nya gymnastiktossor och så bar det av! Har dock bara varit 1 gång hittills. Ja, och sen har jag ju sällskap av Miksu så är det ju hundra gånger roligare! Fint första gången vi for på jomppa valde vi direkt bodypump, utan att destumer veta vad det var (vi blanade med bodycombat). Fy vad det var tungt med alla tyngder och allt! Haha vi tänkte typ dö. Benen och armarna kändes som spagetti, klarade knappt att gå ner för trapporna när vi skulle hem. Skön muskelvärk hade jag också i 3 dagar. 
Ikväll ska vi fara igen, nu borde det vara nåt som är lite mer för oss tror jag! :)
 
På Fredagen for vi till Ekenäs. Det var en god stund sen vi var där senast, så det var helt skönt. Vi tog det nu bara mest lugnt och sådär. Vi åt gott, spelade monopol(spelet slutade med fusk så jag visade min dålig förlorare sida och var inte med längre, hah! man ska inte fuska med mej!), och bakade med min syster mumsiga cupckakes, med apelsin, choklad och jordgubb. 
 
På Söndagen for jag till Robins mamma för att fixa håret! Äntligen, var typ 1 år sen jag gjorde något med mitt hår sist. Efter 3 timmar var mitt eländiga tjocka långa hår fixat! Och jag blev jätte nöjd!
 
 

Heihopp

Publicerad 2014-01-19 17:20:12 i Allmänt,

Ja, vi lever nog ännu fast det varitväldigt tyst här på bloggen.. Mina dagarr går väl mest ut på att sitta hemma och göra ingenting. Det har blivit så himla kallt om man ska vara ute, idag tex -17. Minéa tycker ivarjefall om snön för då fick hon prova åka pulka! Om jag inte sitter hemma är jag antingen i skolan, påväg till skolan eller påväg hem från skolan. Mina dagar som inte är sådär jätte tunga, ehhe. Känns faktiskt som att köra av och ann mellan pargas och Åbo. Alla skoldagar jag haft har varit 2timmar långa.. Väntar dock inte alls på att nästa period ska börja, för då hoppar jag in i köket med en klass. Känner öööh ingen därifrån. Att inte känna någon spelar egentligen inte så stor roll, utan får så mycket längre skoldagar, det är det som är typ jobbigast. Minéa klarar sej riktigt bra 2 timmar i "dagis", men hur blir det månne sen? 
Haha på första bilderna har Minéa just blivit väckt. Stackarn tycker int alls om de :/
 
Vi har nu typ varje kväll sett en ny film med Robin. Vi hittade lite loppis fynd. Ingen av filmerna hittills som vi köpt har varit sådär jätte bra men.. Dom funkar väl att si om det inte finns något bättre att göra! På ett barnloppis hittade vi lite kläder åt Minéa ocskå. Byxor, en skjorta och en jätte söt rock som kostade endast 15€!
 
Aiju, bio med Miksu var jätte skoj! Väntar att det ska komma ut en ny hobbit film så man får se vad som händer ;)

Sorry för lite konstigt inlägg, men inte så lätt at skriva med en Minéa som hänger på en :D

Usch med skolan

Publicerad 2014-01-10 12:58:00 i Allmänt,

Huh, igår hade jag min första skoldag, fast den bara varade i 2 timmar och jag började 12.15. Fick ivarjefall börja med att räkna yrkesmatematiken som jag har underkänd. Har glömt precis allt så fick börja med vanlig procent räkning, heehee. Duktig jag. Allt gick i början så himla trögt och min hjärna hängde inte alls med. I slutet gick det lite bättre och kag tror jag nu kan laga ett portionskort. 
Det kändes så himla konstigt att sitta helt ensam i det där bekanta klassrummet som inte ändrats någonting, inte hade lärarn heller ändrats någonting. Allt kändes som förr, eller ett minne från förr. Kändes som om jag inte påriktigt var där, Kändes att jag inte alls hör hemma där, jag ska ju vara färdig därifrån för längesen. Det tog fram så himla många minnen jag försökt glömma bort. Timmarna gick ivarjefall relativt snabbt och jag skyndade mej till bilen och hämtade Minéa som varit sin första dag på  "lekis" hos sin gammel mommo. När Minéa var med mej igen kändes allt som vanligt och som om jag var i rätt tid zon. 
Det hade gått bra för mineá ivarjefall. Dom hade varit ute och gå, sen somnade hon för 1 timme framåt.
 
 
Nåja, idag har vi ledig dag så vi får börja vårt veckoslut lite tidigare! Skönt!
På kvällen blir det bio med min fina vän Miksu!
 

Födelsedag och lite till

Publicerad 2014-01-08 09:58:19 i Allmänt,

Ja det har ju hänt en hel del sen jag sist skrev.. 
 
1. Vi tycks inte riktigt hitta någon ny lägenhet, så vi har gjort om lite här i vår nuvarande lägenhet! Det blev helt okej faktiskt, går tillfälligt. Vi behöver faktiskt större utrymme, vi får inte alla våra saker att rymmas, haha.
Vårt sovrum delade vi upp till 2 rum med en hylla från IKEA, så Minéa fick sitt eget lilla hörn att förvara sina leksaker. Det blev riktigt mysigt faktiskt! Hon trivs bra i sitt lilla lekrum.
 

Vårt kök fick också lite nya funderingar, vi la nämligen upp en hylla och flyttade matbordet. Helt najs! 
 
2. Nu har jag ju fyllt 20! jestas, vad gammal jag blivit. Var ju typ 14 just. Ordnade ett litet kaffetillfälle för min mamma, pappa, syskon, fammo, Robins mamma m. fam, Robins mommo & moffa.
Fick Ett nytt rayman spel till ps3 (vet att jag är lite spelnörd :D), muminmugg, lotter(vann inget...), Presentkort att färga o klippa mitt hår, helt okej me pengar, Choklad..mmm.. 
På min riktiga dag blev jag väckt av sång. Robin sjöng för fullt och hade lagat morgonmål åt mej! Så gulligt, fast ajg blev lite sur på han.. var i så djup sömn så kommer nån in skrikandes hahah. Jag fick mitt paket av honom och Minéa som var en ny radio till köket! Just vad jag behövde. Vår gamla är helt sönder, så det har varit lite slött att laga mat i all tystnad.+ att den nya är mycke bättre o snyggare.
På dagen forr vi till Dennis pizzeria och äta för första gången. Dom hade faktiskt goda pizzor där, tyckte jag! Minéa fick spagetti med skinksås.
 
3. Igår for jag till skolan för att diskutera mina studier. Så nu har jag ivarjefall lite klart. Det som kanske inte är så roligt är att jag antagligen först blir färdig nästa års Februari, bara på grund av en kurs som jag missat och nästa kurs kommer först nästa år.. Men med allt annat BORDE jag bli färdig med till Jul. Börjar min första skoldag imorgon. Då ska Minéa till sin gammel mommo. Jag tror det kommer gå helt bra, för vi har nu varit där ganska ofta och bekantat oss. Hon har t.o.m fått byta blöja på Minéa och hålla henne i famnen så.
 
4. For igår också och drog bort min sjuka tand som besvärat mej nu i säkert 1,5 år om inte mer. Haha på tiden kanske? Usch fy det var obehagligt, men tur så hade jag en jätte bra och trevlig tandläkare! Han var nog den bästa jag haft.
 
 
5. Idag har jag och Minéa ledig dag, hehe skönt! Vi tänkte fara till parken, men det blir väl inte riktigt så om det skall måsta fortsätta regna... Murr...
 
 

Happy New Year 2014

Publicerad 2014-01-01 11:48:57 i Allmänt,

Har haft besök av min underbara vän Jenny. Det blev shopping och på kvällen for vi ut på baren. 
Kändes ungefär som förr och vi hade helt jättte roligt!
 
 
Nyåret firade vi i Ekenäs. Vi gjorde inte så värst mycket, men det var helt skönt ändå :) Vi spelade rayman på xbox och åt mat ungefär. På kvällen sköt vi raketer lite tidigare så att Minéa också skulle orka vara med och titta. När raketena var skjutna, somnade Minéa ute i min famn. 
När vi var inne igen såg vi film och väntade att det nya året skulle börja. Vi stöp nyårslyckor, åt choklad, chips och dipp. 
 
Gott Nytt år, 2014!! <3

Om

Min profilbild

Emilia

Finlandssvensk 21 årig mamma till min älskade dotter Minéa. Är utbildad kock, men jobbar som närvårdare för tillfället. Är tokig i katter. Har 2 st kattsystrar, Lily och Lucy.På min blogg kommer det finnas lite allt möjligt som tankar, vardagen och säkert en hel del bilder. Hoppas ni trivs här! :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela