Parken

Publicerad 2014-03-30 13:12:18 i Allmänt,

Är så glad när jag får spendera min tid med den bästa lilla flicka som finns. Skulle aldrig klara av vardagen om jag inte visste att på veckosluten får jag spendera 2 hela dagar med Minéa, utan att behöva fara till skolan
 
Igår kom Robins farmor o farfar ända från Bennäs för att hälsa på. Vi körde lite omkring i Åbo, sen körde vi till Pargas med deras husbil. Minéa åkte alltså husbil för första gången och hon tyckte det var rätt kul!
 
 
Idag fick jag sova lite längre, fick sova ända till kanske halv 9? Det var en god stund sen jag sovde så länge, ehhe.. Eller tjaaa länge och länge.. Minéa har blivit så stor flicka att hon på morgonen då hon vaknar stiger själv upp och far ner för sängen. Hon leker snällt i sitt lilla rum tills vi vaknar (förstås väntar hon inte för länge). Vi åt morgonmål tillsammans hela vår lilla familj. Vi klädde på oss och Robin for iväg på trädgårdsmässa med sin mamma. hahaha. Nog för att det hördes till nån kurs eller nånting att fara på en mässa. Så mammas pojke är han inte att han far frivilligt.Väl. Jag och Minéa for till parken för att leka. Minéa fick 2st nya kompisar som hon sparka boll och gunga med. Vi hittade också lite videkissor som i tog hem för att kanske få det lite mer påskigt. Vi ska nog ännu pynta lite till tror jag. 
Nu ligger trötta prinsessan och sover, Robin har inte kommit hem ännu så jag har lite egen tid för en gångs skull :) Helt okej det också. 
 
Tänkte ta lite bilder idag från parken också, men glömde ju förståss.... Så får bli lite bilder från nån månad tillbaka när vi var till Kuppis parken.
 

Tankar.

Publicerad 2014-03-27 16:09:30 i Allmänt,

Fan vad skönt att våren är här! Man är på så himla mycket bättre humör och allt känns annars också lättare. Så är det för mej ivarjefall. Bara 3 dagar kvar i skolan, sen far jag ut på praktik. Usch fy vad jag inte vill det. Allt kommer säkert gå jätte bra och jag bara stressar i onödan som vanligt, men jag har verkligen börjat trivas i den här klassen jag för tillfället går i. Dom är nog bra människor! Är nog lite ledsen över att jag bara hann vara med dem i en period. Nu när jag far på praktik blir det åter att träffa helt nya människor. Vad jag förstod skulle det vara 2 andra där som jobbar. Är så himla tacksam över att min snälla lärare ringde till dem och fixade att jag börjar 8 varje morgon istället för kl 7. Skulle bli ett rent helvete att börja stiga upp ca kl 4 på natten och sedan fixa både mej själv, Minéa och där på ännu köra ca en halv timme för att slippa till jobbet.
 
Förra veckan var vi till Helsingfors på Matmässa. B.l.a åt jag den äckliga larven på bilden, samt träffade på kocken Tomi Björck.
 
För tillfället är jag mer än nästan någonsin medveten om hur min framtid kommer se ut. På ett sätt stressar det mej helt massor, men sen så egentligen har jag ju inte bråttom. Jag kan ta allt i min takt och pröva mej fram. 
Kanske det inte skulle vara så farligt att fortsätta jobba som kock? Trodde att jag aldrig igen skulle ens ha det som ett alternativ. Aldra lättast skulle ju det vara. Skulle kunna börja jobba redan i ca Februari - Mars nästa år och få lön så man skulle kunna skaffa bättre ställe att bo på.. :) Börjar få lite upp självförtroendet i matlagning när jag märker att jag faktiskt kan det här om jag riktigt vill. Jag är en helt okej kock om jag får säga så själv.
Men på andra sidan tror jag inte att jag vill jobba som det förevigt? Åh, blir riktigt snurrig av det här. Kommer vara intressant att se vart det här slutar. Vad jag sist och slutligen egentligen kommer börja jobba med!
 

Sjuk Lucy

Publicerad 2014-03-10 12:24:15 i Allmänt,

Har säkert haft min längsta blogg paus hittills. Ehhe. Tiden vill liksom inte alls räcka till! Åh, det borde komma några till timmar i dygnet tycker man ju. Har inte öppnat datorn på jag vet inte hur länge! Ändast, snabbt kanske betalat någon räkning lite nu som då.
 
Sen senast jag bloggade har det vissa dagar hänt lite mera och vissa dagar lite mindre. 
Har ivarjefall idag tagit ledigt från skolan för att sköta om vår sjuka katt Lucy. Hon har haft ett par jätte tunga dagar.
 
Det började i början av veckan. Det fanns spyor i lägenheten lite varje dag, men dom såg helt ut som hårbollar, så jag tänkte inte något mer på det, utan trodde bara att katterna lossnar lite extra mycket hår så dom får lite mera hårbollar. På Torsdagen märkte jag att det inte hade minskat så jätte mycket mat i matskålen. Ändast Lily åt. 
Tänkte att Lucy bara tyckte att maten inte smakade något vidare. På Fredagen när jag förberedde mej till skolan spydde Lucy på den tiden 7 gånger! Då började jag nog misstänka att allting inte var som det skall.. När jag tänkte tillbaka började jag undra om Lucy knappt ätit något alls de senaste dagarna. När jag kom hem från skolan låg det 3 spyor till i lägenheten.
 
Vi for efter det till Ekenäs för att hälsa på mina föräldrar. Efter bilresan brukar katterna vara jätte hungriga och springer direkt till matskålen för att äta. Den här gången var det åter igen bara Lily som åt. Lucy sov hela dagen.
 Blev jätte orolig när hon inte åt något, för om katter är 2 dagar utan mat kan det göra jätte stor skada på inälvorna. Fast det var Lördag bestämde vi oss för att kontakta veterinären. Det ända stället vi fick tid till var i Ingå. Inget mera fuderas på det, utan katten i buren och iväg.
När vi väl var framme och berättat problemet, misstänkte veterinären att det var hår som fastnat i Lucys tarmar. Hon varken röntgade eller gjorde något annat för att undersöka. Lucy var jätte torr eftersom hon inte helelr druckit på flera dagar, så hon fick lugnande och dropp. Veterinären gav också någon vitamin för att försöka ge henne matlusten tillbaka. Vi fick någon olja (parasinolja??) som skulle lösa upp håren i tarmen. 
När vi kom tillbaka till Ekenäs var Lucy riktigt slö och verkade inte alls bli bättre. Hon spydde igen och inget hade ännu kommit ut bakvägen.
 
På Söndag morgon tog vi kontakt till Turun eläin sairaala för att höra vad de tyckte. Dom frågade om den förra veterinären hade försökt göra någon tarmtömning. Det hade hon inte. Dom sa att vi måste komma dit så snabbt som möjligt. Vi ringe kl 10 och fick tid till 12 så vi skulle hinna köra tillbaka till Åbo. De tog genast in Lucy för att kolla henne. De tog röntgen och massa blodprov på henne. När röntgen bilden var klar, såg dom att det hade bildas massa gas i magsäcken, tarmen hade stannat och det var nån stor knäl i magsäcken som blockerade alltihopa. Det blev operation direkt. Var helt jätte orolig att Lucy inte skulle klara sej, men dom verkade ändå veta vad dom gör på det där sjukhuset. Efter några timmar ringde dom och berättade att operationen hade gått bra. Lucy hade svalt en öronpropp som hade svällt upp massor i magen. Hm. Tarmen hade skadats mycket. Något som den förra veterinären i ingå hade gett åt Lucy hade bara förvärrat saken och orsakat gaserna. Nice. Aldrig att vi far till det stället igen. 
 
Nu har vi helt massor med mediciner som vi måste ge åt Lucy. Stackarn ligger bara i sin bädd och lider. Hon kan inte stiga upp så vi måste imellanåt gå och byta handduk, för hon kisar ner sej. Hon har special diet och måste "tvångsmatas" med spruta. Vi har en massa att sköta här i några veckor framåt. Viktigaste är ju att hon blir frisk igen. 
Vi var helt jätte oroliga vad hela "kalaset" skulle bli och kosta med alla söndagstillägg operation, mediciner, röntgen m.m. Dom var så himla snälla på sjukhuset att vi fick bort alla tillägg så sist och slutligen blev det inte så jätte dyrt. Fast nog såpass dyrt att vi inte absolut kan köpa något extra nu på en god tid. 
 
Tratten runt huvudet måste hon ha på sej ca 2 veckor.. Nu måste vi helatiden följa med hur såret på hennes mage läker. Finns risk för massa inflammationer m.m. Nu är det bara att hoppas att allt blir bra. Lucy har varit en helt jätte duktig kisse <3
 
Lucys mediciner och specialmat.

Om

Min profilbild

Emilia

Finlandssvensk 21 årig mamma till min älskade dotter Minéa. Är utbildad kock, men jobbar som närvårdare för tillfället. Är tokig i katter. Har 2 st kattsystrar, Lily och Lucy.På min blogg kommer det finnas lite allt möjligt som tankar, vardagen och säkert en hel del bilder. Hoppas ni trivs här! :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela