Hemma För En Stund

Publicerad 2013-07-29 21:47:22 i Allmänt,

Har spenderat veckoslutet i Åbo med Robin och Minéa i vår lägenhet. Vi tänkte att vi skulle fara nånstans, men så blev det inte. Istället tog vi det lugnt hela veckoslutet, men det var riktigt skönt. 
Vi har ätit massa gott och sett på film, ungefär. 
På Lördag kväll hade vi riktigt lyx med kräftor, mozzarella stickor, cheddar jalapeno, lökringar, rost bröd och vindruvor. Hehe.
Kändes som om allt var som förr. Vi alla var hemma :)
Vi for tillbaka till Ekenäs på Söndagen då Robin skulle tillbaka ti milin. De sista timmarna spenderade vi ute på bakgården i solen med katterna och glass!
Behövde inte vara ifrån Robin någo mycke den här gången. Idag kom han ren och hälsade på eftersom han hade sin första kvälls permission.
 
Snyggt vi ha lagt brödrosten!
Heihei ja e militär

Helt Okej Vecka

Publicerad 2013-07-25 21:10:00 i Allmänt,

Den här veckan fick min lillebror Viljam sin nya Cykel. Han har väntat på den helt jätte länge och den har varit jätte sen, men nu har den äntligen kommit! Han ville inte fara själv första gången så jag och Minéa följde med. Vi hade hundarna också med oss och de fick stanna på en äng och leka. Jätte roligt hade dom! Viljams cykel funkade också bra! Fast fick ändra lite grejer som höja sitsen, ta bort ngo fotstöds grejer och stav handtags grejen bakom.
 
 
 

Annars har vi haft riktigt fint väder så vi har varit på gården och plocka bär, varit till butiken och ätit glass, varit till stranden och sånt :) Minéa har börjat dra sej framåt när hon ligger på mage, ser så sött ut. Hon kan nu sitta på knäna också. Hon försöker ta tag i allt för att kunna dra upp sej att stå. Hon har också börjat öppna lådor! Snart gäller det att verkligen hålla ögona på henne när hon fått sånt för sej! Men super duktig är hon! Snart börjar hon väl gå
 
 
Imorgon slipper Robin ut så far vi ti Åbo! <3

Roligt med katter

Publicerad 2013-07-23 20:36:00 i Allmänt,

Haha, Minéa fick lite lust att också leka med katterna Lily och Nala :D Så sött!
Kanske inte världens bästa val av musik, men måsta lägga till nån för min syster talar så störande i bakgrunden, hehhe.
 
 
 

På Äventyr

Publicerad 2013-07-22 22:11:00 i Allmänt,

Har haft några härliga dagar nu när Robin var ledig från milin ända från fredagen till Måndag kväll.
Åh, vad jobbigt när han måste vara där.. Känns som om han varit borta i evigheter de här 2 veckorna. 
Nåja, jag och Minéa borde nog klara oss riktigt fint, för Robin slipper ut på fredagen igen så! 
 
Före Fredagen då Robin slapp ut hade vi bestämmt oss för att vara det här veckoslutet i Ekenäs. Vi gjorde inte så mycket den första dagen, för han kom ju först klockan 4. Pappa lagade pizza åt oss alla som var jätte gott. Sen vilade vi mest för Robin var så trött. Vi skulle se en film men mittiallt somnade han, så vi bestämde oss att kanske det är bäst att fara och sova iställe, haha.
 
På Lördagen hade vi lite mera att göra ivarjefall. Först tänkte vi att det skulle vara skönt om vi skulle fara till sommarstugan, men det blev lite ändrade planer eftersom min käre pappa hade tagit med sig båtnycklarna imisstag ända till Sysmä, där han skulle övernatta hos sin syster. Eller hans systers sommarstuga där. Så vi fick komma på något annat iställe. Mamma föreslog att vi skulle fara till Ingå. Lite random, men dit for vi. Där var ganska tråkigt och det fanns inget att se, haha. Så vi åt en varsinn glass och körde iväg tillbaka mot Ekenäs. 
Vi for till mammas andra förslag som var Sommarö. Vi for dit och äta mat. Efter maten for vi tillbaka hem.
Senare mot kvällen tog vi en promenad i Ramsholmen med hundarna och talade om lite allt möjligt.
 
 
 
 
 
 
 
 
På Söndagen när min pappa kom hem och hade båt nyckeln med sig så for vi till sommar stugan istället, dock hade vi en Viljam med oss som så gärna ville följa med + att han hade packat färdigt före vi hade gett ett svar om han får komma med eller inte. 
Vi köpte massa gott som vi tog med oss. Vi grillade massor och så hade vi godis, chips, choklad och olika limun. Vi badade bastu och iarjefall jag skulle ha haft lust att fara och simma men vattnet var bara 12 grader(!) så vi skippade det. Annars spelade vi kort och bara tog det lugnt. Undrar om det var sista gången vi var till den sommarstugan? Nästa sommar har vi den inte längre. KANSKE far vi ännu nån gång före sommarn helt är slut?
 

Rådgivnin, shopping och banankaka

Publicerad 2013-07-18 21:58:00 i Allmänt,

På Tisdagen fick jag träffa Jenny igen. Vi gick omkring på stan, åt glass, talade allt möjligt, skrattade och hade roligt som vanligt! Är så bra när vi båsa just nu är i Ekenäs så vi kan träffas mycket mer :) 
Senare mot kvällen hämtade Emmy mej och Minéa med bilen, för vi skulle till Åbo. Vägen gick hur bra som helst och man märker hur Emmy bara blir bättre på att köra. 
Vi for till Åbo för att Minéa hade rådgivning nästa dag kl.10.00. Ville ha sällskap för det kändes lite onödigt att fara till Åbo bara för en natt.. Så det blev ju shopping direkt efter rådgivningen
 
Minéas rådgivning gick super bra. Det var någon vikarie för henne som vi brukar ha eftersom hon hade semster. Hon var också jätte trevlig. Minéa skulle ha läkar kontroll så det var en läkare där också. Minéas puls, hörsel, vikt, längd, utväckling och allt var bara bra. Hennes längd är nu 75,7 cm och vikten är 9,2. Nästa granskning är ju då först när hon är 1 år, eftersom allt var så bra :) 
 
Vi hade jätte roligt med Emmy på shoppingen efteråt. Vi tog bussen in till stan och så börjades det. Emmy typ bara plocka åt sej, hehhe. När vi blev hungriga for vi till Rosso för att äta. Vi båda tog Laxlövbiff med franskisar och någon majonnäs med räkor. Gott var det!
 
Minéas
Mitt.
 
Idag har jag umgåtts ganska mycket med min syster faktist! Vi har haft riktigt roligt.
Vi bakade en banankaka, som blev helt okej god. Nu följde vi faktist ett recept, fast jag inte riktigt är ett fan av att följa recept, brukar alltid göra på mitt eget sätt och ändra lite isåfall, men itne den här gången. Vi tog receptet från någon hennes recept bok från girl:it?
 
4dl Socker
2 st Ägg
2dl Smält smör
4st bananer
1tsk bakpulver
1tsk bikarbonat
2tsk vaniljsocker
2dl mjölk
6 dl vetemjöl
 
Vispa ägg och socker Pösigt.
Smält smöret och lägg till det smälta smöret i smeten.
Mosa bananerna och lägg dem också i smeten.
Blanda i resten av ingredienser och blanda om/vispa tills det inte finns någo klumpar kvar.
Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper på 200 grader, låt vara i ugn ca 30 min. 
Skär i bitar.
Vi lade till lite röda vinbär och florsocker som dekoration, för vi tyckte det passa.
 
Urenkelt !
 

13072013

Publicerad 2013-07-13 20:54:00 i Allmänt,

Började dagen med ett leende på läpparna, för att jag och Minéa skulle iväg för att hälsa på Robin. Pappa körde oss 13-tiden utanför forten in till dragsvik. Måste nog säga att det är till en liten tröst att veta att han är så nära.
Var lite roligt att se honom i mili kläder, hehe! Men snygg va han förståss, som alltid. När jag såg honom så märkte jag hur mycket jag faktist hade saknat honom. Fast det inte gått nån lång tid. Fick spendera ca 3timmar med honom. Tyvärr blev saknaden bara värre :( Nu bara vänta tills nästa veckoslut så han blir ledi :) 
 
 
När jag kom hem la jag mig ute och chilla lite i solen medan Minéa sov för det var ju så himla varmt! Efter en stund kom Josse för att hälsa på en stund. Vi talade om lite allt möjligt, roligt att träffa henne efter en lång stund! Hon blev så kär i Minéa, hehe. Lite roligt, jag och Josse har alltid varit grannar här i ekenäs, sen när jag for till pargas så skulle hon också dit, så blev vi rumskompisar på internatet och nu fick jag veta att hon har lägenhet i Åbo som inte alls är långt ifrån vår. Hehhe! + att hon har gått på samma klass som mej i lågstadie och högstadie. I Pargas gick vi också i samma skola, fast hon gick på kosmetolog och jag kock. :)
 
Såg idag att lilla Nala och Lucy sov med varann! Helt otroligt hur snabbt dom kom överens. Nala håller nu på att leka massor med Lily och Lucy. Dom har ju blivit riktigt kompisar! I början bara fräste dom åt varann. Så tror nog att hon trivs här riktigt bra!
 
 

Minéa 8 Månader

Publicerad 2013-07-12 22:05:00 i Allmänt,

Igår blev Minéa redan 8 månader. Hon har utvecklats helt otroligt mycket.
 
- Hon har fått mycket bättre balans, sitter stadigt t.o.m. i vatten, på stranden eller i badkaret
- Hon visar mycket tydligare vad hon vill och inte vill.
- Man förstår mycket bättre vad hon menar med sina gnäll eller handviftande.
- Hon har nästan börjat krypa. När hon sitter lutar hon sej jätte långt fram eller står i kryp position
- Hon kan ta upp i handen riktigt pytte små saker
- Hon sover mycket bättre på nätterna, har också sovit nu vissa nätter hela natten.
- Hon vet vad man menar om man säger "kissa"
- Hon vet vad som händer när det blir natt att hon ska sova och när hon får sin haklapp på sig vet hon att det ska ätas
- Hon vet att man dricker från vanliga glas också
- Hennes 2 små framtänder har blivit så tora och fina
 
Ja det är så mycket att jag inte ens tänker skriva allt :)
 
 
Det som kan kanske kännas lite jobbigt ibland är att hon är så fäst vid mig att ingen annan duger. Hon kan bara vara en liten stund i någon annan familjdemedlems famn sen blir det skrik och armarna viftar och hon vill till mamma. I såna utanför familjen går det inte alls länge. Hon vaktar också hela tiden på mig att jag inte ska gå bort. Går jag iväg blir det gråt direkt, ifall hon inte är bra underhållen. Visst är det roligt att veta att någon är så beroende av en, men andra vill ju också kanske hålla henne.
 
 
Minéa är nog den mest underbara dotter man kan tänka sej. Så snäll och så söt. Älskar henne varje dag som går mer och mer <3
 
 
 

Happy Day

Publicerad 2013-07-12 21:30:00 i Allmänt,

Hälften av dagen gick ut på att vara orolig. Lucy var borta hela natten igen. Mamma skickade ut mig på gården för att hänga upp byket. Jag fick en konstig känsla att Lucy var i närheten, då hörde jag ett prassel. Jag vände mig snabbt mot buskarna och tittade länge mot det prasslande ljudet.. Fram kom en katt, men fel katt. Det var bara Leo som var ute på äventyr. Klappade honom på ryggen lite besviket, eftersom jag hade varit så säker att det var Lucy.
Jag fortsatte att hänga upp byket, då jag plötslgt hörde ett ganska svagt jamande bakom mig. Vände snabbt om mej och där satt Lucy. Kan inte förklara den där känslan. Av lycka. Jag sprang mot henne och kramade henne så hårt. Öppnade dörren in till huset och skrek Lucy är hemma! Alla kom emot för att se om de hade hört rätt.
Nu har Lucy luggit och sovit hela resten av dagen. Aldrig mer får det här hända! 
Är så glad att hon kom hem, vet inte vad jag gjort annars.
 
Syskonen återförenade!
 
 
 

Ännu försvunnen!!

Publicerad 2013-07-11 09:47:00 i Allmänt,

 
Vaknade på morgonen av ett litet hopp av att Lucy skulle vara utanför ytterdörren på terrassen sovande på en stol. Tyvärr var det inte så, har sökt och sökt idag igen men hon synns inte till nånstans.. Vem vet hur långt hon har kunnat ta vägen? Stress x 2435465

Sorligt och Roligt

Publicerad 2013-07-10 22:22:00 i Allmänt,

Nu har Robin "lämnat" oss och farit in till milin. Känns jätte tomt när han är borta, vet inte riktigt vad jag ska göra. Är liksom lite förvirrad och råddig. Mina dagar brukar ju nästan gå ut på att jag bara väntar att han ska komma hem, men nu kommer han inte så där bara hem varje dag. Hur ska vi riktigt klara oss? Hoppas man ivarjefall lite vänjer sej att han är borta, är ju så van att han alltid är här med oss. 

 
Tur så har jag ivarjefall haft lite annat att tänka på, eller tur och tur .. Kanske inte riktigt det, eftersom det inte bara varit bra saker. Det som varit bra är ju förståss att jag fått träffa 2 av mina underbara vänner :) Igår träffade jag Emmy, vi for till stranden med Minéa, Eve och Emmys syskon. Riktigt tur hade vi med vädret! Mycket gott hade vi ju med oss också. Minéa fick simma och sötisen tyckte ju att det var så skoj att plaska i vattnet. 
Idag fick jag äntligen träffa Jenny efter en allt för lång paus! Tyvärr så hade vi förståss otur med vädret, så vi kunde inte göra något extra.. Ivarjefall så blev det att gå omkring på stan en stund, blev lite kortare stund också eftersom Jenny slutade ganska sent. Men roligt hade vi ändå! Usch så jag har saknat henne<3 Nästa gång bara måste det vara fint så vi kan göra mer! Det började regna lite väl mycket så vi for hem ganska tidigt.
Vårt rum i källaren börjar nu äntligen bli färdigt. Mamma möblerade lite om så det blev mycket mysigare så nu är här inget kaos längre och lite barnvänligare :) 
 
Ganska gammal och ful bild, men guld värd ändå! från 2011?
 
Det som har dragit massor ner på min dag är att Lucy har rymmt.. Hon har nog rymmt förr, men aldrig såhär länge! Hon brukar max vara nån timme borta men nu har hon varit hela dagen. Klockan är 23:15 och hon har inte ens kommit hem. Hon for på morgonen ungefär när Macy hunden hade öppnat ytterdörren. Börjar verkligen bli orolig, hon synns inte till nånstans! Det skulle vara okej om hon skulle vara van att vara ute, men det är hon ju inte hon är en innekatt som inte vet nånting om utelivet. Åh, kan ju inte lämna stackarn ute över natten! Jag kommer aldrig kunna sova ordentligt när hon är ute. Vad ska jag göra om hon inte kommer tillbaka?! Hm, vill inte ens tänka på det.. Om hon bara nu sku kunna komma hem :( Vissa av grannarna vet att hon är försvunnen, så känns iallafall lite bättre att veta att dom också söker.. 
 
Vart är du? Kom hem nu ren Lucy ! :(
 
 

Välkommen Lilla Katt

Publicerad 2013-07-06 21:29:00 i Allmänt,

Måste säga att vi har haft ganska mycket de senaste dagarna. Jätte skönt att få lite "happening" i vår lilla vardag. Vi har med Minéa umgåtts med Miksu. Vi var och shoppade lite. Minéa fick en vit fjäril rock, 2st t-skjortor och så var Miksu så snäll och köpte åt henne en söt klänning. Vi hade nog roligt. Är så glad att jag har en sån kompis som henne :) Måste träffas snart igen! 
Annars så har jag och Minéa tagit det lugnt och tagit sol på vår "fina" balkong och städat lägenheten
 
Såhär fin klänning! 
 
Och nu till det bästa som hänt! Robins pappa kom på fredagen på besök till oss. Så på Lördagen gav vi av oss till Korpo. Vi for till Robins moster och hälsade på och 2 av deras katter hade fått ungar. OJ så dom var söta! Blev så baby kisse sjuk. Visste förståss att det är omöjligt för oss att skaffa en till katt när vi bor i höghus och redan har 2 stycken. Jag tog bild på den jag tyckte var sötast och skickade till mamma och fråga om dom vill ha den. Efter många om och men blev det till sist ja! Så nu ska jag bo i Ekenäs med en jätte söt liten kisse bebis. Det är e flicka och hon ska antagligen heta Nala. Så nu ska lilla bebisen sova här med oss i Åbo tills imorgon. Imorgon blir det ju flytt till Ekenäs. Kanske borde man börja packa snart...? hehe ;) Nu surar mina 2 katt flickor över att jag tagit hem hit en annan katt, men det gick ändå helt okej så inga större problem ! Tuppar och hönor har vi också sett idag. Hehe, Minéa tyckte också om kattorna och hönsen :)
 
Den här lilla katten blev det ! Så söt.
 
 
 
 
 

På stranden och annat skoj

Publicerad 2013-07-01 10:09:00 i Allmänt,

Vi har bara njutit av det fna vädret de senaste dagarna. Vi har hittat på lite allt möjligt att göra. Vi har varit till Skanssi och shoppa, den här gången var det faktist Robin som köpte kläder åt sej, men det behövde han verkligen. Åt mig själv köpte jag en kjol. 
Vi har varit på medeltida marknaden här i Åbo. Vi blev egentligen bjudna att fara till Robins chef, men jag och Minéa for på marknad med hennes fammo, matti och Maximilian istället så Robin fick fara ensam. Var ganska jännä på marknaden när alla som sålde var typ utklädda till folk som medeltiden och mittiallt kunde det vara något skådespel mitt på gatan. Det såldes massa gamla saker. Kanske inte ändå gamla saker, men sånt man använde mera förr. Minéa trivdes också bra när hon fick se på massa folk.
Nu har Minéa sluppit och simma på stranden för första gången! Vi alla trodde att det skulle bli en kort resa, men det blev det ju inte! Hon trivdes i vattnet hur bra som helst! Hon plaskade och skrattade. Vi var till en strand i Pargas nära hennes fammo. Själv for jag inte och simmade, fast ångrade kanske lite att jag inte tog bikin med för vattnet var ju så varmt! 
 
 
På Lördagen var vi nog faktist bara hemma, vi fick lite sådär halvt städat men nu ser det råddigt ut igen.. På kvällen satt vi Minéa lite tidigare och sova och så spenderade vi lite egen tid med varandra. Fast vi bara såg på film, en dålig film... Så var det ändå roligt. Sista veckolsutet vi kunde göra något sånt innan han far till milin. Nästa veckoslut kommer ju Robins pappa till oss så. Robin for inte på jobb på veckoslutet, det kändes jätte konstigt att han var hemma så här länge, men bra var det ju! 
Söndagen for vi lite hit och dit. Vi har varit till Ikea, Bauhaus, Gigantti och en snabb sväng in till mylly. Vi köpte inte något från någon butik, bara från mylly så fick Minéa strand leksaker och en egen baby krokodil för hon hade varit så duktig. Inte gnällt en ända gång fast vi gjort så mycket, bara suttit snällt och titta omkring. Vi köpte också lite gott och äta för vår picknick på stranden. Så alltså, det blev att vi for till stranden också. Skönt var det, fast ingen av oss simmade. Vi hade med oss smörgås, grillad broiler, ärter, jordgubbar och kex.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Emilia

Finlandssvensk 21 årig mamma till min älskade dotter Minéa. Är utbildad kock, men jobbar som närvårdare för tillfället. Är tokig i katter. Har 2 st kattsystrar, Lily och Lucy.På min blogg kommer det finnas lite allt möjligt som tankar, vardagen och säkert en hel del bilder. Hoppas ni trivs här! :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela