Glad påsk!

Publicerad 2013-03-30 19:59:00 i Allmänt,

Idag firade Minéa sin första påsk och vi klädde ut henne till en liten påsk häxa, sen for vi ut och påska med henne. Hon var nog den minsta påsk häxan här tror jag. Vi fick lite godis, men jag och Robin åt upp de muahaha vi utnyttjade Minéa lite när hon inte får äta godis ännu :D. Hon var nog den sötaste häxan jag sett <3 Senare blev det mat. Vi åt lammkött.. Inte riktigt i min smak men.... E inte så förtjust i lammkätt kött. 
 
Glad påsk !
 
 

Långfredag

Publicerad 2013-03-29 19:27:00 i Allmänt,

Jepp, den här dagen har verkligen varit lång..Känns det som. Vaknade halv 7 på morgonen och sov inte alls bra inatt heller vaknade säkert med 1 timmes mellanrum. Antingen av mig själv eller av Minéa. Nu är jag så trött att jag inte nästan hålls på benen heller + att jag känner mig sjuk. Har försökt att vara uppe hela dagen eftersom jag tycker det skulle vara lite konstigt att bara ligga inne ensam i ett rum när man är på besök. Kanske försökte jag lite för hårt för nu är jag riktigt snurrig och allt blev mycket värre. Idag fick Minéa ivarjefall träffa lite fler släktingar som hon inte träffat förr. De kom hit till robin fammo och faffa. Vi åt goda påskmuffins som hans fammo hade bakat + annat gott. 
Nu gav ivarjefall min kropp upp och jag tänker lägga mig ner i sängen för att vila en stund. Känns ju att jag dör annars...! Inte alls roligt att det blev såhär :(
 
Igår kväll före vi skulle lägga oss lekte vi lite med kameran, haha
Ny kompis fick hon också!
 
 
 
 
 

Resa till Österbotten

Publicerad 2013-03-28 11:42:00 i Allmänt,

Igår vid 15 tiden startade vi mot österbotten. Vi skulle till Bennäs till Robins fammo och faffa och träffa dem + Robins pappa och hans sambo. Vi skall vara här över påsken, vet inte precis när vi kommer hem igen, antagligen på Söndagen eller Måndagen. Var lite orolig hur resan skulle gå, eftersom det är så lång väg. Tur så gick resan bra ivarjefall! Minéa sov över hälften av vägen och vi stannade bara 1 gång så hon kunde äta och få blöjan bytt, sen satt hon nästan resten av vägen snällt och stilla, fast i slutet började det bli jätte tråkigt så då blev de lite skrik men vi var snart framme så det var inte så farligt. Vi kom tryggt fram ivarjefall. När vi kom hit så åt vi lite och sen skulle vi fara och lägga oss för klockan var typ 10, och vi var trötta efter resan men de tog ju en tid tills Minéa kudne somna när hon hade sovit så länge i bilen. Till slut somnade hon ungefär 1 tiden. Natten var lite jobbig för oss, jag vaknade säkert med 15 minuters mellanrum hela natten... och Minéa sprattlade jätte mycket och sov oroligt, sen vaknade vi ren klockan halv 8.. Så är ganska trött idag. Robin sov ivarjefall på natten han ;). Nu ska vi si vad vi hittar på att göra, kanske far vi ti jeppis ett varv? :)
 
Såhär byter vi blöja i bilen :)
Nam, piltti runt mun haha
Robin e glad :)

Veckoslut och lite sånt

Publicerad 2013-03-28 11:30:00 i Allmänt,

På veckoslutet hade vi mycket att göra på Lördagen var det kalas i korpo och på söndagen for vi till pargas och tvättade Robins bil, eller Robin tvättade och vi såg på med Minéa eller bara gick omkring i vagnen hehe. Efteråt for vi till Robins mamma och var där typ hela kvällen och åt räkpaj.
 
Såhär tuff var Minéa när pappa tvättade bilen
Och så var bilen ren....:)
 
 
Annars har har väl dagarna hittills varit ganska lika som förr, att jag som sagt inte har gjort så mycket. Minéa har börjat tycka att hennes leksaker är mer intressanta kanske och sådär, så det är ju lite lättare att underhålla henne när leksakerna är så roliga. På Måndan for jag till Ekenäs en natt med Minéa,min mamma hämtade oss. Vi hade helt roligt och jag var ganska mycket med min lillasyster, har faktist inte spenderat så mycket tid med henne på länge, man märker hur hon har växt, man kan tala mycke mer med henne och sådär än förr. Nåh, nästa år är hon ju ren tonåring.
Minéa med sina favoritleksaker + ett kinderägg. Tyvärr glömde hon sin fjäril i korpo på kalaset :(
 
 
 
 
 

Vi är tuffast

Publicerad 2013-03-21 13:50:00 i Allmänt,

Har inte gjort så mycket de här senaste dagarna. Skulle vara ganska skönt att fara ut och hitta på något när det är så himla fint och vårigt ute, men vad skulle man nu göra ute bara jag och Minéa? Är ju tråkigt att vara ute och gå ensam medan flickan min ändå bara sover, men om Robin slutar tidigare nån dag här snart då det är fint väder kanske vi skulle råka få med honom? ;) Den här veckan hittills kommer jag faktist inte ihåg vad jag har gjort? Igår städade vi hela lägenheten och tvättade massor av kläder och lakan som låg i sovrummet och skräpade, tror det blev typ 7 tvättar? Är så himla jobbigt att byka här, när det kostar 2euro varje gång + att man måste ha 1 euros mynt.. så därför blir det lite mer sällan vi hinner tvätta mycket, så lakan brukar bli lite glömda. Nu är det lite pinsamt när vi har tagit upp ungefär hela tork rummet så ingen annan rymms, ojdå.. :D Igår fick vi också besök av Robins mamma, bror och styv pappa. Dom hade varit på resa så vi fick lite kläder därifrån :)
Har börjat se en ny serie nu, som är helt okej bra.. Har sett lite av den förut på tv, men nu tänkte jag se alla avsnitt, serien heter lie to me. Blir lite tokig av att se den så nu pinar jag Robin hela tiden med frågor för att försöka se om han ljuger när jag tror att jag kan se det nu bara för att jag har sett snart färdigt första säsongen, hehe ;)
 
Jag och Minéa är lite tuffa nu när det är vårigt och sol ute :)
 

Lite allt möjligt!

Publicerad 2013-03-18 08:25:00 i Allmänt,

Har faktist inte haft tid att vara på datorn något mycket alls de senaste dagarna, har haft fullt upp med Minéa. Har inte gjort så mycket annat faktist, fast på v-slute hände det lite mer för på Lördag kom min familj och hälsade på från Ekenäs. Jag lagade en kyckling gryta som alla åt av och till efterrätt blev det glass. När vi ätit färdigt for jag, mamma och Eve och shoppa lite. Köpte ett par leggings från bikbok, en tröja från cubus och ett par tuffa solglasögon åt Minéa. Under tiden var pojkarna hemma som barnvakt, Minéa var lite skrikig så vi kom lite tidigare hem, det blev lite snabb shopping. 
På Söndan for ja me Robin o Minéa till Ikea ett varv, mest bara för att vi ville hitta på något att göra än sitta hemma. Köpte jätte onödiga saker som sugrör, en bricka, säng överkast, tebollar och hot dog hehe. På kvällen hade vi lite myskväll och såg på film och åt frukter och tuc kex, det var mysigt. Vi såg också en helt bra film som hette face off så allt va bara fint :)
 

Äta Mat

Publicerad 2013-03-13 11:33:00 i Allmänt,

Minéa äter potatis för första gången! Det var ganska gott tyckte hon, men lite svårt att veta hur man ska äta, hehe.
 
 
 
 

4 Månader

Publicerad 2013-03-12 12:42:00 i Allmänt,

Har verkligen haft fullt upp de här senaste dagarna med Minéa, hon har börjat kräva jätte mycket underhållning så man är riktigt slut, har nästan inte tid för något annat än henne för inte sover hon länge på dagarna mera inte.
På veckoslutet var vi i Ekenäs allihop. Eve hade som sagt kalas på fredagen, vi fick äta alla rester det fanns pizza, chips, kaka, kex och karkki. På Lördagen for mina föräldrar till ett par bekanta så jag och Robin fick se efter Eve och Vippe också eftersom de kom hem först klockan halv 3 på natten. Det var ganska jobbigt för Minéa var på dåligt humör + att det var hundar att sköta och fara ut med. Nåja, vi såg ivarjefall på TV hela kvällen, först American Idol, sen Kidsing och sen melodifestivalen, hehe. Inte så bra låt som vann. Hann inte ens lyssna så noga på alla låtar när nån var så sur men. 
På Söndagen for vi tillbaka till Åbo.
   
 
Igår blev lilla prinsessan redan 4 Månader. Hon växer så fort! Vi var till läkaren idag och allt var bara bra med henne, hon är nu 66cm lång och väger 6,85kg. Nu får hon börja smaka på mat, ivarjefall potatis. Idag ska hon få smaka på sin första potatis, får se hur det blir!
 
 
Den här bilden passar faktist in på min älskade pojkvän de här senaste dagarna, han har varit så super duktig och hjälpt massor till är han varit hemma, han har också storstädat lägenheten, vet inte varifrån han fått sin energi, men han är så duktig så <3 Uppskattar faktist hans hjälp!
 

Kalasdags

Publicerad 2013-03-08 14:37:00 i Allmänt,

Hej då, nu far vi på Evelinas 12 års kalas i ekenäs ;)
 
           
             

Veckan hittills

Publicerad 2013-03-07 13:35:00 i Allmänt,

Den här veckan har varit ganska lugn hittills. Har suttit hemma och ordnat lite smått. Var extra trött den här veckan också, så int någo mycke vettigt har blivit gjort.. :D Tur ivarjefall så fick jag Minéas klädskåp ordnat för en gångs skull! Jag hamnade ta bort helt massor med kläder så nu har stackarn nästan inget kvar. Nåja, tillräckligt nog men det sir faktist tomt ut om man gemför från förut. 
 
 
 
Igår fyllde min lillasyster 12 år, så grattis till henne! Kan inte fatta att tiden går så fort! Nästa år är hon ju tonåring ;) Det var inte längesen alls som hon var på lekis ju.
 
Hade också igår Emmy på besök. Vi var ut och gå en sväng och sen såg vi på film. Till filmen åt vi hese mat. 
Alltid roligt att träffa Emmy :) 
 
Vet faktist inte vad jag skall göra idag. Lekte först med Minéa men nu är hon ute och sover så jag sitter och ser på gossip girl, heehee. Det är ganska beroendeframkallande, vet inte varför.. 
Höhö, vi hade lite tråkigt..<3
 

Pizza Bakning

Publicerad 2013-03-04 12:22:00 i Allmänt,

Nu har det då varit veckoslut igen. Dom går ju så snabbt att det inte är klokt. Fast förstås känns det som om det bara var en dag veckoslut för Robin jobbade på Lördagen, så det kändes ju som alla andra dagar hittills. Så altså på Fredagen gjorde jag ingenting speciellt, minns faktist inte ens vad jag gjorde alls.. :D På Lördagen efter att Robin ahde slutat så såg vi på film och såntdärnt ointressant vi brukar göra.
 
 
På Söndagen lagade vi pizza. Det gick inte så lätt när man hade en Minéa som skulle släpas på och Robin var till butiken när jag gjorde degen, haha men den blev ändå helt bra. Vi lagade 2 pizzor, så att vi skulle ha för typ 2 dagar. Den ena hade på sig räkor, tomat, majs, ananas, skinka och fetaost (första bilden). Den andra var en Nachopizza som hade på sig stekt maletkött i tacosmak, tomat, majs, tomat, ananas, ostdipp och nachochips(andra bilden). Dom var godare än dom sir ut :D fast nachopizzan var godare tycker jag;)
 
 
Såhär såg det ut från min utsikt när jag försökte göra degen.. <3 Till sist somnade hon i sin nya sele 
som vi har fått låna.
 
 
Hjälpredorna...
 
 

Skanssi med Jenny <3

Publicerad 2013-03-01 10:03:00 i Allmänt,

Igår vaknade jag ganska tidigt eftersom vi som sagt har världens mest obekväma säng, men som tur var det sista natten vi sov i den för vi fick en ny säng! En begagnad förståss, men den är större och bekvämare. Hoppas man nu ivarjefall skulle börja sova bättre. Efter att nån man hämtat sängen och vi placerat den på plats ringde Jenny att hon nu är i Åbo. Hon har sportlov så hon skulle komma och hälsa på :) När hon var här såg hon lite på vår lägenhet, sen körde Robin oss till skanssi för att shoppa! Robin var först med en stund, vi köpt lakan tilll nya sängen, sen for vi alla och äta på RAX. Minéa fick se på förståss. Robin lämnade oss så blev kvar med bara Jenny och Minéa. Vi hade jätte roligt och skrattade massor. Vi shoppade lite smått. Minéa fick 1 par leopardbyxor och en body, jag köpte åt mej lite underkläder + solglasögon. Vi satt också på café och såg på folk. Det var jätte roligt att träffa Jenny igen, har inte träffat henne på evigheter! Så vi hade ganska mycke ändå att tala om ;) Annars jomssar vi något konstigt bara, hehhe. Vet inte när jag får träffa henne nästa gång, men hoppas det blir snart :) 
Efter att Robin hämtat oss igen släppte vi av Jenny vid tågstation och vi for hem, hade badkväll och så somnade vi alla i den nya sängen efter ett avsnitt av CSI.
 
 

Om

Min profilbild

Emilia

Finlandssvensk 21 årig mamma till min älskade dotter Minéa. Är utbildad kock, men jobbar som närvårdare för tillfället. Är tokig i katter. Har 2 st kattsystrar, Lily och Lucy.På min blogg kommer det finnas lite allt möjligt som tankar, vardagen och säkert en hel del bilder. Hoppas ni trivs här! :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela