Skolplaner

Publicerad 2013-10-30 11:08:14 i Allmänt,

Nu är det bestämt då, 7.1.2014 kl.13.00 slutar min mammaledighet och jag far tillbaka till skolan.
Fick äntligen samtalet från skolan jag väntat på nu i typ 2 veckor. 
Vilken lättnad att det kanske inte kommer bli så jobbigt som jag trodde. Vi for lite igenom deras plan om hur det skulle bli. 
Jag har fortfarande några kurser underkända i skolan så jag börjar med att få dem godkända. Alltså, jag sitter varje lektion hos special läraren. Kommer bra överens med henne och jag tycker hon är helt bra, så det känns ju toppen! Jag kommer få en lite mjukare start, så jag har inte ens skoldag varje dag. Mina dagar kan vara ungefär bara 3 timmar långa. Perioden efter det så blir det lite mera, men jag behöver inte fara på praktik direkt utan hoppas in i köket med en klass. 
Skönt att ha det här undan.
 
 
Åh, har en period som jag bara sitter och jäser ungefär. Känns som om jag bara sväller upp ungefär. Skulle kanske borda ta och röra på fläsket lite och äta lite nyttigare igen. Var är inspirationen när man behöver den?! Får FÖRSÖKA ta första steget och fara på en lite längre promenad med Minéa efter att hon vaknat och ätit. 
 
 

Hej

Publicerad 2013-10-29 07:44:52 i Allmänt,

Har spenderat ett ganska lugnt veckoslut i Ekenäs. 
Vi lagade med min lilla syster en jätte cool halloween pumpa, som vi ställde ute på terrassen för att få upp lite halloween feelisen.
 
Vi var också ute och fotograferade lite med Robin, Minéa o Vippe. 
 
På helgen for vi också till Iso omena för att köpa födelsedagspresent åt Minéa. Vilken lättnad att vi hittade! Nu behöver man inte tänka på det destu mer. Nästa bekymmer är vad vi ska servera på kalaset, men det löser väl sej det också.
 
Nu har jag bilskolan ungefär över, ivarjefall en ganska lång tid framåt. Hade igår mörkerkörningen som var det sista före andra skedet som jag säkert tar om typ 1,5 år. 
 
Måste bara tillägga en sak, Minéa har lärt sej att säga Nana (Nala). Låter ju så himla sött när hon undrar var Nala är och skulle så gärna vilja leka med henne. Hon tittar runt sej och säger Nana, Nana. 
Hon har mittiallt blivit jätte duktig på att tala! Hon säger Kssa ganska tydligt och men hauva är nu vauva. haha. När hon leker eller ser något intressant kommer det hela tiden "oi" "wau" "ooooh" Så sött! Hon kan nu också låttexten till the fox sången. Funderade kanske att lägga upp en film på det i något skede, om jag kommer ihåg.
Är så himla skönt också nu när Minéa har börjat äta massor. Förut dög ingen mat ungefär. Nu äter hon helt massor! Makaroner går ner som godis.
 
 
 
 
 

Potträning och första stegen

Publicerad 2013-10-25 10:10:37 i Allmänt,

For igår via butiken och köpte en potta åt Minéa, så nu blir det att öva att fara på pottan! 
 
 
Vårt kamera kort som vi använder hade farit för typ 2 veckor sen sönder. Tog med kameran med kortet i till en lekpark i Åbo och fotade några bilder, men sen när jag skulle flytta över bilderna till datorn så fastnade kortet i min dator och tog inte imot kortet... Hmm, smarta jag kom ju på först igår att det finns USB kablar... :)) suck. Så jag lägger bilderna hit, men lite sent! :) Och jo, nu har vi nytt kamera kort.
 
 
Igår var en såndärn dag som jag absolut inte orkade göra någonting. Var så himla trött. Nog för att jag varit det en hel del den senaste tiden. Beror antagligen på att det börjar bli så mörkt och dystert ute. Har såhär typ varje år vid den här tiden. Tänkte nästan somna igår tillika som jag skulle fixa disken.. haha.
 
Såhär snyggt fake smile när jag e trött. Haha! usch. Zzzzz
 
Vi var ute igår igen med Minéa på Gården. Vi försöker fara varje dag så att vi skulle få lite frisk luft. Igår pinade jag mej verkligen. Tur så underhåller Minéa sej själv bra och ser på allt möjligt roligt ute, så jag behövde bara sitta på trappa och titta på. 
 
Igår på kvällen kom  Robin på kvälssare. Vi satt i vardagsrummet och Minéa var i Robins famn, sen mittiallt när hon försökte rymma därifrån så gick hon till mej.. GICK. Sen övade vi det flera gånger hon bara skratta ovh blev riktit busig och vild när hon märkte att hon kan gå! Så nu har Minéa tagit sina första steg! Förståss så föredrar hon ju ännu att krypa. Men snart borde hon väl vilja gå hela tiden! Huhhu, nej så hon blir stor!
Tänk att hon varit såhär liten för en liten stund sen, och nu kan hon ren gå :') <3
 
 
 

Robin 20 år

Publicerad 2013-10-22 09:47:57 i Allmänt,

Förra veckan var jag och Minéa helt ensamma hemma en kväll eftersom resten av familjen for på kryssning och Robin var ju förståss i milin. Känndes jätte konstigt efter att Minéa farit och sova, vet inte när jag sista var helt ensam sådär en kväll! Ganska skönt var det nog. När dom kom hem från kryssningen hade dom med sej åt mej en ny parfym, jej! Är nog helt nöjd med den, nog fär att jag haft den förr. Men i annan burk typ.
 
 
På Lördagen firade vi Robin som fyllde 20 år! (riktiga dagen var nog på Söndagen). Det var massor med folk i vår lilla lägenhet, men det gickh ur bra som helst! Vi bjöd på olika sorters pizzor och efterrätt var det bulla och kaffe. Förståss glömde vi att ta bilder.... Hade fullt upp att laga pizzor så glömde ju förståss kameran. Synd. 
Lyckad fest var det ivarjefall och pizzorna blev lyckade ;)
På Söndagen på morgonen sjöng jag och Minéa åt Robin och gav våra presenter + morgonmål i sängen. 
Tusen grattis till den bästa pojkvän man kan tänka sej! <3
 
 
Under den senaste tiden har Minéa börja stå ganska så mycket utan stöd, hon slipper t.o.m upp själv. Har också lyckats lura henne att ta några steg! Nu borde det inte vara länge kar tills hon går!
 
Såhär ser vi ut just nu! haha. Snart borde Emmy komma hit :) 

Snabbt inlägg

Publicerad 2013-10-16 09:18:13 i Allmänt,

Blir ett snabbt inlägg här nu med kanske lite mindre text och mera bilder. 

På veckoslutet var vi med Robin och Minéa till Åbo. Vi var också till Korpo på kalas, Robins kusin Cornelia fyllde 8 år. Vi fick massa gott och äta. Före kalase var vi och se på Robins kompis Axels pappas (haha) Kor, Hönor och får.
Dom var såå söta! Fick nog lite obehag eftersom korna och fåren skulle bli mat :( 
 
Tråkigt på färjan.
 
Gosigaste fåret som älska att bli kliad bakom örat (bruna fåret)
 
bild 1: Minéa provar en baby fåtölj hos Robins moster
Bild 2: Vilken under 1 åring har såhär långt hår!?
Bild 3: Vi var ute och leka med morbror viljam (som nu har höstlov)
 
 
Bild 1: Vi var igår till Salo med Emmy coh Vippe. Var på födelsedagspresent jakt, eftersom Robin fyller på Söndagen 20. Vi skall förresten ha pizzakväll för släktingar på Lördagen för att fira lite.
Bild 2: har börjat laga på Minéas fotoalbum. lite pinsamt när vi for till Skanssi och skulle ta ut 214 foton lite före allt stängde + att pappret tog slut mitt i.. hahah!
 
Ursäkta för lite snabb skrivet, men hade inte riktigt tid att göra ordentligare. Minéa hänger i mina ben och vill ha uppmärksamhet. 
 

Minéa 11 Månader

Publicerad 2013-10-11 09:38:16 i Allmänt,

Alltså hjälp! vart har tiden riktigt farit? Säkert har vi nu en 11 månaders baby! Helt otroligt... En månad kvar tills hon är ett år. Måste nog säga att det här året har gått snabbare än alla andra år känns det som.
Som valigt har ju Minéa utvecklats massor igen och lärt sej nya saker...

*Hon har nu 6 stycken tänder(4 nere, 2 uppe)
* Förutm tack kan hon nu säga: Ei (skakar på huvudet till lika) Hej, Mjaau(härma katt ljud), Kakka (som ska vara kukka, alltså blomma haha), Tatt/Tatti (Tutti, alltså tutt/napp) mamma, pappa (mamma och pappa kan bli lite fel person ibland) Wow och Wautsi (som ibland blir Päuss!) 
*Hon älskar den där ylvis what does the fox say sången, sjunger med till den och dansar. Musikvideon är också jätte intressant
*Hon tycker om att se på mumin, inte förståss ett helt avsnitt men början är alltid jätte intressant.
*Hon kan lyssna jätte bra när man läser bok åt henne. Ligger snällt i famnen och pekar på alla saker.
*Hon gör fortfarande allt för att få uppmärksamhet, men på lite olika sätt nu hon typ kryper omkring och skriker, skakar på huvudet, skrattar för fullt och ser på en att "nog skrattar väl du också åt mej? " Riktigt crazy blir hon haha.
*Hon börjar säga emot. Vil hon inte ha maten säger hon Ei och skakar på huvudet. Säger man åt henne kan hon ibland bli sur och göra det ändå, flera gånger sen kan hon bli så arg att hon blir röd i ansikte o spänner knytnävarna och alla muskler i ansiktet. haha. 
*Annars glad flicka med mycket energi!
*Hon har börjat sova endast 1 gång på dagen (förut kunde det t.o.m vara 3 gånger)
*Hon kan stå en stund utan stöd (inte länge förståss)
*När hon leker med bilar säger hon "brrrrrrrrrr" vet inte hur hon vet att bilar säger så men!
*Hon kan gå jätte fint med sin gåvagn och knuffar runt på den, men vet inte hur hon ska slippa bort om hon krockar med något.
*Hon har börjat klättra upp för trapporna och är påväg till övrevåningen, slipper ända upp själv! (jag går bakom och kollar henne)
*Hon har börjat tycka jätte mycket om frukt, jogort, fil och riskakor.
*Hon är fortfarande blyg, men det är väl ändå helt vanligt! Man ser nog bra att vilka hon känner och inte känner :)
*Mammas gris är hon ännu och vill helst alltid ha mej nära, annars blir det gråt.
 
Bilder från Denna månad :
 
 
Ringde idag till skolan, som det ser ut nu så ska jag börja efter jullovet, med praktik. Blä.
 

Skolstress och Dejt med Emmy

Publicerad 2013-10-10 12:44:00 i Allmänt,

Har spenderat de senaste kvällarna med Robin och kört omkring med den nya bilen. Kan använda den riktigt bra nu faktiskt. Är ivarjefall nöjd med den, så som Robin också är! hehe. 

Igår på dagen kom Emmy till oss och så körde vi iväg till min mammas jobb, där alla hennes arbetskamrater väntade på Minéa. Har inte varit och visa upp henne till dom. Jo, min mamma tvingade oss. Blev inte så lång visit för efter det skulle vi vidare med Emmy. Vi tänkte att vi skulle fara ut och äta någonstans, men visste inte riktigt vart så den mesta tiden gick ut på att komma på vart vi skulle äta! Efter långt tänkade blev det Knäppen i Karis. Nästa problem uppstod när vi skulle välja mat. Ingen av oss kunde igen bestämma oss, men det slutade med hamburgare..... 
Maten var nog god, men biffen var kanske lite för mycket saltad och pepprad (ojämnt för var så bara på vissa ställen!) Fick annars heller inte så bra betjäning.. Servitören (Som inte alls betedde sej som en sån) verkade väl helt okej i början, men när vi skulle betala. Då var han nog ganska så oförskämd! Blev lite problem med Emmy och betalningen, fast det inte var något farligt, men han typ gjorde det värre än vad det var. Nåja, roligt hade vi iallafall före det ! :)
 
vadå mycke franskisar? 
 
 
Minéa fick nöja sej med riskakor, vatten och babyjogort.
 
 
 
har idag hört av mej till skolan, men studiehandledaren var upptagen idag, så imorgon skulle hon ha tid med mej.. Usch då. Tiden går alldeles för snabbt så att skolan bara närmar sej. Har aldrig i hela mitt liv varit såhär emot att fara någonstans. Får helt sjukt i magen att tänka på att jag snart skall till det där äckliga stället. Det som gör det så himla mycket värre är att jag inte kommer att klara av att lämna Minéa. Hon har sina speciella behov och metoder hon behöver, hur skall någon annan veta hur man skall få henne att tex somna? Kanske jag oroar mej i onödan, men vill inte alls lämna henne att skötas av någon annan. Ett stort stressobjekt är ju ockå vart vi ska föra henne! Robins mommo kanske, men ändå så tror jag det skulle gå bättre om hon for någonstans där det finns andra barn. Någon liten grupp. Hmm, måste fundera.  Hon är ju ännu så liten :( Och såå beroende av sin mamma fortfarande. Får knappt fara till ett annat rum utan att hon börjar gråta för fullt och kommer krypandes med efter mej med tårarna som rinner.
Kommer verkligen bli ett test hur mycket jag tål allt det här :/ 
 
Lite Roligare saker, jag som Elvis:
Hade lite tråkigt med Emmy idag när hon kom på en snabb visit. haha!
 
 
 
 

Ny Bil

Publicerad 2013-10-07 17:49:56 i Allmänt,

"Hemlisen" jag skrev igår om var alltså att vi hämtade vår nya bil med pappa från Salo! Jeej. 
Så nu har vi en ny bil jag och Robin. En Opel Astra.
 
 
 

Ute.

Publicerad 2013-10-07 12:14:55 i Allmänt,

Vi var lite på gården och lekte med Minéa idag.
Väntar på att min pappa ska komma hem från jobbet så ska vi kanske fara ett varv till Salo.
 
 
 
 

Uppdatering

Publicerad 2013-10-06 20:59:36 i Allmänt,

Jahaa, tänkte att jag skulle börja bli lite mer aktiv med skrivandet, men under veckan har här ändå varit tyst.
Nåja, har hänt ganska mycket under veckan faktist, både stora saker och lite mindre saker, om man kan säga så? hah. 

Början av veckan hände det väl inget speciellt? Men på Torsdagen så var jag på mellanskede till Bilskolan, måste säga att det är något av det mest onödiga jag varit med om! Vi samlades där 6st för att diskutera en sak som vi tycker är svårast med att vi nu har börjat kära på egen hand. Resten av tiden försökte vi dela in oss i 2 grupper...
 
Nästa Dag kl 16 for vi med min grupp ut och körde i ca 3 timmar. Vi körde av och ann till Dalsbruk. Vi skulle kommentera varandra hur det gick.. Jätte onödigt säger jag, för det är inte precis att någon vågar ge så mycket kritik, så det var typ som om vi bara var på roadtrip. 

Före jag for på körningen var vi med Minéa och Jenny till Plaza i Salo! Var dock lite störande med att ha en tid att hålla reda på, men det gick ändå hur bra som helst och tiden räckte till! Var jätte roligt att träffa Jenny igen och diskutera allt möjligt. Blev inte kanske så mycket shoppas, men god mat på Antonio!  Får hoppas vi snart ses igen! <3
 
 
 
På Lördagen hade min faster 60 års middag så vi hela familjen dit. Vi var sammanlagt kanske 28 personer? Där var både deras grannar och våra släktingar. Vi åt god mat och fick jätte bra betjäning, haha! Vi hade min kusin som vår provata servitör ;) Orkade inte riktigt umgås med folk den dagen, så var glad att jag, Minéa, Robin, mina syskon och min ena kusin fick ett eget litet bord i ett skillt rum, hehe!
Till förrätt fick vi lax sallad, varmrätt grisbiff som hade i sej pest och tomat, sås och grönsaker, till efterrätt blev det kräm med grädde, fyllkaka och olika andra kakor.
 
 
På Lördagen hände det en annan rolig grej! Men det tänker jag inte skriva om nu. Blir en hemlis! Om tur så kan jag skriva det imorgon.
 
Idag är det Söndag igen då. På Morgonen var det barnloppis i Lågstadiet. Vi for dit för att titta en sväng men kom därifrån med endast en 50 cents baby docka åt Minéa. Fanns ju nog hur mycket kläder och leksaker som helst, men så himla trångt och folk som knuffas så man har inte direkt lust att titta något extra noga. Det jag så från lite längre håll verkade inte heller för den delen var så snyggt. Det mesta var jätte urtvättade eller så var det såna kläder från den tiden då jag också använde babykläder? Om kläderna hade nån bild på sej såg man knappt vad bilden föreställde. Nåja, kanske fanns det något snyggt, men som sagt orkade jag inte tränga mej igenom alla människor för att se. 
Efter Loppiset for vi på en liten resa igen. Jag, Robin, Minéa och Viljam. Den här gången blev det Pojo, Tenala och Bromarv! På Kvällen for Robin tillbaks in till milin igen :(


Ursäkta för lite mindre fina bilder, men börjar bli så jobbigt att släpa med kameran överallt, så det får duga med telefonens bilder lite nu och då.
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Emilia

Finlandssvensk 21 årig mamma till min älskade dotter Minéa. Är utbildad kock, men jobbar som närvårdare för tillfället. Är tokig i katter. Har 2 st kattsystrar, Lily och Lucy.På min blogg kommer det finnas lite allt möjligt som tankar, vardagen och säkert en hel del bilder. Hoppas ni trivs här! :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela