Update!

Publicerad 2013-11-26 15:00:55 i Allmänt,

Vilken julfiilis jag redan har! Förstår inte hur jag alltid ska få julfiilis så himla tidigt? precis varje år, sen äntligen när det är jul har fiilisen försvunnit för längesen! Tur så har jag min lilla syster som delar känslan med mej. 
Idag ska vi antagligen fara och köpa glögg och pepparkakor, skulle göra det igår men det blev helt enkelt inte av.
Mamma har börjat jul dekorera lite smått, som inte gr saken så mycket bättre :) 
 
 
Man känner sej så himla lat just nu för tillfället. Min mamma och pappa har båda börjat träna som någo dårar, ivarjefall min pappa. Han far till gymmet och på länk med hundarna varje dag, ibland far han och simma också. Han har riktigt en personal trainer som lagt upp et schema åt honom. Inte illa! Måste nog säga att det är jätte duktigt av honom :) 
 
Det här blir kanske 5 natten jag halv sovit. Har tappat räkningen. 
Minéa har haft sån snuva att hon inte alls kunnat sova och vaknat minst varje timme. I början var jag så himla trött, men nu har min kropp och hjärna vant sej att inte sova så nu kan jag inte ens sova fast jag skulle få chansen. Om Minéa sover bra inatt så kanske min sömn kommer tillbaka. Snuvan har börjat bli bättre ivarjefall.
Aiju, vi köpte på veckoslutet simdräkt åt Minéa så vi slipper och simma! bara hon blir frisk :) 
 
Minéa har utvecklats helt massor den här korta tiden igen! Alltså hon är ju så himla smart! Vet inte ens hur hon kan veta vissa saker! Massa nya ord har hon lärt sej som t.ex. sukka, kirja, lyhty, Mineea, lamppu.. Och det är helt som om hon förstår nästan allt man säger åt henne. Hon lyder också jätte bra. Om man säger att hon inte får göra någonting så gör hon inte det, som t.ex. fara upp för trapporna.
 

Så slött

Publicerad 2013-11-21 13:55:21 i Allmänt,

Den här veckan har gått så himla långsamt och vi har inte haft någoning alls att göra på dagarna. Idag har varit värst. Alltså herregud vad slött vi har. Vi har redan lagat maten klar och städat lite i huset, vad sen? 
Skulle kunna fara ut en sväng men vädret är inte precis det bästa. Skulle ha sån lust att fara till simhallen, men Minéa har ingen simdräkt, måste skaffa det först. vet ju inte vilka som är bra och igenting. Har sett på så många olika. Är inte så roligt att fara ut någonstans ensam bara på "äventyr" + att det kostar mycket. Shopping skulle vara roligt men har inte precis pengar till det. 
Kära julgubben, till julklapp önskar jag mej mera pengar och vänner som är i närheten och har tid att göra saker på dagen som inte har skola elelr jobb, tack! 
Finns väl inga andra alternativ än att fortsätta sitta inne och slöa .. :D
 
 

Åbo, Lägenhetstitt, 1 årsgranskning och fotografering

Publicerad 2013-11-19 09:40:37 i Allmänt,

Förra veckans Onsdag for vi ju med Minéa och katterna till Åbo.
På Torsdagen kom Miksu på besök för hon var så snäll att hon skulle komma med och se på lägenheten. Vi hade jätte roligt (som alltid). Är nog jätte glad att hon kom med för skulle jag varit ensam skulle jag säkert vänt om och farit tillbaka hem så fort vi kommit dit! Där var helt massor av folk. Ungefär 30stycken andra! Jätte roligt.. 
Fick nog en känsla att okej det här sket sej, men man vet ju aldrig. Annars var lägenheten helt perfekt! och det tyckte tydligen många andra också. He he. 
 
 
På Fredagen vaknade jag och Minéa i lugn och gjorde oss klara för att starta mot 1 års granskningen. Vi tog bussen dit och allt gick bra, förutom att Minéa tyckte det var så tråkigt när bussen stannade vid Torget och väntade där jätte länge. Det blv liksom lite gnäll, men när bussen for vidare var hon glad igen. 
När vi så gott som var framme, var vi gnaksa mycket i förtid så Minéa fick leka i väntrummet och det tyckte hon var jäätte roligt. Jag blev riktigt förvånad hur bra hon gick. 
När det var vår tur sa Rådgivaren at hon var jätte imponerad av att hur många ord Minéa kan säga. Haha. Annars också var allt bara bra och Minéa väger nu 10.9kg och är 79,5cm lång. Hon fick också 2st vaccin sprutor som inte alls var roligt, var inte alls roligt och se hur hon led och grät så tårana bara sprutade. Hon försökte klättra upp på mej och höll så hårt om mej och skrek "mammaa, Mamma!" Usch :( 
Hemma tog vi det bara lugnt och väntade att Robin skulle komma dit. Efter det gjorde vi inte så mycket. Minéa for och sova, jag och Robin tittade på ett avsnitt the walking dead. 
 
På Lördagen for vi till Skanssi. Minéa fick äta på RAX för första gången. Det tyckte hon att vara ganska så gott :D (förståss åt hon ju inte pizza, utan där finns ju helt vanlig mat också) Sen såg vi lite omkring på saker och så stannade vi lite i lekrummet, där Minéa hade roligt och lekte. Haha var så bra när hon lekte med någon flicka som var ungefär i hennes ålder (halvår äldre kanske) så när hon gjorde något sa Minéa "Ei" och skakade på huvudet.. :D sen körde hon där andra en bil mot Minéa så sa Minéa "Ai, Ai!" och skuffade bort bilden. Kanske det blir en riktig tuffing av Minéa.
På Kvällen firade jag och Robin vår 2 årsdag med Vin, choklad, the walking dead och nån konstig film! 
Före det åt vi till Middag Ugnslax med vitvinssås och potatismos. Nam!
 
På Söndagen for vi till Robins mommo och åt Svampsås med Potatis, efter det for vi till Minéas fammo och spenderade dagen där. På Kvällen for vi tillbaka till Ekenäs. Vi skulle kanske blivit kvar i Åbo med Minéa om inte Minéa skulle ha 1 års fotografering på Måndagen. Vi hade nog så skönt där. Väntar så på att fö fara tillbaka (fast en ny lägenhet som är större skulle ju inte alls skada) 
 
På Måndag morgon vaknade vi lite tidigare och for iväg på fotograferingen. Jag förväntade mej bara det värsta att Minéa skulle hålla på att skrika och gråta. Tvärtom! Minéa tyckte det var jätte roligt och fotografen sa att han var jätte nöjd med bilderna! Bilderna blev nog såå lyckade! Fotografen var og också jätte duktig med barn och att få Minéas uppmärksamhet. Var nog riktigt och skrattde själv åt honom också så som han höll på.. hah!
Såhär "glada" och trötta var vi när vi steg upp tidigt som på de 2 första bilderna. 
 

Åbo

Publicerad 2013-11-13 19:39:58 i Allmänt,

Nu har jag, Minéa och katterna anlänt till vår lägenhet i Åbo. Känns så himla konstigt att vara här utan Robin.
Imorgon ska vi fara och se på en ny lägenhet och hoppas på att vi skulle få den, den var liksom såå perfekt! 
Den egentliga orsaken att vi kom är för att Minéa har sin rådgivning på Fredagen. Lägenheten råkade bara komma som en bonus. Visningen råkade vara på Torsdagen! 

Ha en trevlig Onsdag kväll!
 
 

Minéa 1 år

Publicerad 2013-11-12 11:16:38 i Allmänt,

Igår fyllde lilla Prinsessan 1 år. Kan inte tro att jag varit mamma ett år redan, vilket uderbart år! 
Minéa har utvecklats och lärt sej så mycket det här första året. Hon har även lärt mej massor.
Under det här året har min kärlek för Minéa bara blivit större och större efter varje dag som gått.
Alltså kan inte tänka mej att jag inte har en liten bebis mer. Eller jo, hon kommer nog ändå alltid vara min lilla baby.
 
 
Vi började dagen igår med Morgonmål och paket, sedan flyttade vi oss till vardagsrumssoffan och öppnade dem.
Hon fick paketen av mej och Robin eftersom alla andra var på jobb och i skolan. 
Efter paketen lagade vi mat åt, när vi alla 3 var mätta for vi till Lejonparken och lekte en stund. 
När vi kom hem igen blev det att öppna ännu fler paket! Den här gången var det från Minéas mommo, moster, moffa och morbror. Vilket firande vi haft de här dagarna! 
 
 
Tänkte skriva upp en liten lista igen på vad Minéa utvecklats med den här senaste Månaden:
* Nu är det 8 tänder som gäller! Så bara stora bitar duger att äta så man får tugga.
* Nya ord: pupu, kukka, oi, oho, oooh, Kissa, Hauva, Pupu, pampu (lamppu, lampa) 
* Hon har lärt sej att gå!
* Jomppar på golvet med rumpan i luften och ligger på golvet och snurrar :D
* Hon har börjat äta massor och tycker att många saker är gott
* Nu försöker vi vänja henne med vanlig mjölk
* Hon har blivit jätte kram och puss sjuk.
 
 
 

1 års-kalas och farsdag

Publicerad 2013-11-10 15:51:07 i Allmänt,

Huhhu, en riktigt slö dag idag har vi efter allt bakandes och fixandes av Minéas 1-års kalas. Hennes riktiga födesledag är imorgon, men vi hade kalaset igår för det var lite lämpligare dag för det.
Kalaset blev nog lyckat och vi hade roligt. Minéa fick massa fina presenter och fick smaka på både pajer och kakor. Temat på kalaset var Mumin, Minéa älskar Mumin. Hon ropar alltid "moo, moo" när hon sir dom.
Tyvärr var det en hel del av gästerna som inte kunde komma, Jätte synd att inte alla slapp :( 
Den här dagen har gått ut på att Minéa lekt med alla sina nya leksaker. 
Imorgon på riktiga dagen blir det mera firande och mera paket (vi har inte gett våra paket ännu) 
Såhär blev resultatet på mumin kakan jag bakade, helt nöjd!
 
Kraaam.
Allt det här(tror jag!!) fick hon på kalaset igår (förutom Mikus present som hon fick lite tidigare + en skjorta o byxor som är i bruk just nu saknas+pengar saknas)
 
Idag väckte vi Robin med sång och morgonmål på sängen. Han fick sin farsdags present som var en stinki mumin mugg. Ganska roligt när Robin firar sin andra farsdag, fast han dotter inte är 1 år ännu, he he) 
Till Mat blev det Hesburger. Usch.
 

Om

Min profilbild

Emilia

Finlandssvensk 21 årig mamma till min älskade dotter Minéa. Är utbildad kock, men jobbar som närvårdare för tillfället. Är tokig i katter. Har 2 st kattsystrar, Lily och Lucy.På min blogg kommer det finnas lite allt möjligt som tankar, vardagen och säkert en hel del bilder. Hoppas ni trivs här! :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela