Gäster från Ekenäs

Publicerad 2013-06-26 14:53:00 i Allmänt,

Hade en ganska så bra dag igår. Min familj från Ekenäs kom till Åbo och hälsade på, eftersom både mamma och pappa har semester. Hundarna hade de också med sig. Efter en lång stund av funderande av vad vi skulle hitta på att göra så blev det att vi alla splittrade oss och gjorde olika saker. Robin som förståss var på jobb, fick tyvärr inte vara med för han hamnade ju förståss jobba, stackarn. Ute var det helt jätte varmt, så min pappa och min syster bestämde sig för att fara till jukupark, vi andra hade inte riktigt lust att göra något sånt så jag, Minéa, mamma och min lille bror bestämde oss att vi skulle fara in till stan med buss iställe. Har alltid varit lite nervös och funderat hur man riktigt ska göra med barnvagn i bussarna, men det visade sig vara hur enkelt som helst + att jag och Minéa får då åka gratis! Det tycker jag är jätte bra, eftersom det nog ändå är ganska så jobbigt att få vagnen in och ut. Tur så hade jag ju mamma som hjälpte mig den här gången. 
När vi var framme så gick vi lite på torget sedan blev det att äta mat i rosso. Tog en pizza som var helt okej god. 
När vi ätit for vi vidare och shoppade lite. Åt Minéa köpte jag en ny t-skjorta. Före vi for hem tillbaka stannade vi för att äta glass, nam. 
När vi kom hem så hade redan Robin kommit hem och efter en stund kom pappa och min syster också. Alla for till butiken för att handla lite utom jag, Minéa och Vippe. Vi blev hemma och spelade. Till mat blev det tydligen tortillas igen.. :) Det var egentligen meningen att dom skulle bli övernatt, fast det blev lite ändrade planer när Macy stackarn var sjuk. Hon har lös mage och var så himla ynklig hela dagen. Min pappa tyckte det var för hett i vår lägenhet så att han inte skulle kunna sova här, haha. Så på kvällen for dom hem och jag och Robin la oss i sängen och såg på the following.
 
Om ca 2 veckor flyttar jag tillfälligt hem till Ekenäs. Måste nog säga att jag väntar. Det känns så lönlöst att sitta här i Åbo med Minéa helt ensam och varje dag bara vänta på att Robin kommer hem. Känner mej lite ensam här i Åbo, så har int precis nån som jag skulle kunna tex fara till stan eller stranden med. Jätte roligt att fara själv liksom... 
 
Sötaste flickan <3
 
 
Förresten, Vi ska kanske få nytt badrum. Lite roligt. Vår kran har läckt i vessan så kom det mittiallt in nån gubbe och sa att det läcker i garaget nedanför oss. Han kollade läget och försvann en stund, sen kom han tillbaka och fixade nånting, sen försvann han igen och så kom han tillbaka och pysslade något igen. När han höll på så sa han att dom säkert måste göra om hela badrummet att vi ska förbereda oss på det. Det skulle ännu komma någon för att kolla en gång till. Måste nog säga att det var på tiden! Vi har nog världens dåligaste badrum/vessa. Sir gammalt ut som jag vet inte vad. Grönt golv o allt e ruttet ungefär. Och inte rymms det ens en tvättmaskin.. När Robin kom hem och for in på vessan så märkte han att hela kranen tydligen var ny, och jag hade inte märkt nånting vad han hade gjort. Haha. Bra att jag vet vad som händer. Nåh, men nu har vi ny kran ivarjefall ;) Sen är det bra att hoppas att dom skulle göra köket också som ser lika eländigt ut.
 
 

Midsommar

Publicerad 2013-06-23 16:09:00 i Allmänt,

Har haft en jätte lyckad midsommar med gott sällskap och god mat. Vi firade midsommarn på vår sommar stuga med mina syskon Viljam och Eve. Var ganska längesen man hade så här roligt. Vi har spelat spel, grilat, skjutit, bada bastu, simma, fiska och massa annat. Det var ganska lyckat väder, förutom att det började blåsa ganska mycket i ett skede. Minéa tyckte det var jätte roligt och har varit nöjd hela veckoslutet. 
Borde faktist göra om det här!
 
 
När vi fiskade så fick mittiallt Eve en super äckli stor fisk. Altså den var jätte ful, haha. Blev riktigt rädd när hon fångade upp den på metspö! Vi blev lite nyfikna så vi googlade fisken och det var en sutare. Aldrig hört. Det gick ivarjefall och äta den så vi filéade den(eller jag) och sen åt vi den på kvällen. Smakade väl helt okej....... Fast åt inte mycket, hade lite obehag.
 
 
Båda kvällarna var jätte fina. Så vi tog lite bilder, men dom e inte liak fina som i verkligheten förståss.. Men så e de bara. Det var kanske lite kallt men annars fint!
 

Lite Uppdatering

Publicerad 2013-06-17 10:00:00 i Allmänt,

Har inte riktigt haft tid och ork för att skriva den här senaste tiden. Under den här tiden har jag varit telefonlös, min telefon for sönder, inte så roligt.. Så om nån har försökt få tag på mig och jag inte har svarat så är det antagligen därför. Nu har jag ivarjefall en dålig tillfällig telefon igen, tills jag köper en ny/för den söndriga att fixas. 
 
Sista dagen i Ekenäs hade vi ivarjefall picknick på gården med Minéa och mina syskon. Gott var det. Lite senare mot kvällen körde min pappa hem oss tillbaka till Åbo. Var gasnka skönt att vara hemma igen.
 
 
På Lördagen skulle Minéas fafa komma till oss för att hälsa på. Pappa Robin hade blivit sjuk, han var så tröt så ja la honom för att sova en stund medan jag och Minéa stdade lägenheten. Hon fick hänga på min mage i sin säle grej under tiden, haha. Jobbit blev det! 
 
Hade en ganska så tråkig Lördag. Robin och hans pappa fixade på bilen så jag och Minéa satt bara och så på i flera timmar. Usch ändå. Tur så kom till sista Minéas fammo och räddade oss så vi for dit iställe. När dom var klara hämtade dom oss och vi for tillbaka till Åbo. Sen blev det pizza. 
 
 
Nu har jag förståss ocskå lyckas få flunssa. Halsen svider och näsan rinner. Tur för mej så har jag inte lika paha som Robin. Vänta bara så blir de värre.... Nej får hoppas de går snart över och inte blir värre.
 
 

7 Månader, Ekenäs och Åsnor

Publicerad 2013-06-11 20:45:00 i Allmänt,

På Lördagen kom jag då som sagt till Ekenäs för att fira Vippe. På Söndagen så for vi till sommarstugan, Minéa for dit för första gången och så duktig som ja e så hade jag ju glömt kamerans kort i datorn så jag hade nog kameran med, men inget kort så de gick ju inte så bra. På stugan så gjorde jag mitt första dopp! Vattnet var ganska varmt så man kunde ivf vara i en stund. Brukar faktist inte ta mitt första dopp så här sent, men så blev det nu. På kvällen for Robin hem tillbaka till Åbo, men jag o Minéa blev kvar. Vi hade ändå inget bättre för oss. 
 
På Måndagen for vi med Eve och Minéa en sväng till stan, vi köpte lite kläder åt Minéa, sen blev det glass. På kvällen for vi också med Vippe ut och gå. Stannade och lekte i parken.
Usch så ja sakande min Robin, e int rolit o va utan han fast det bara vari så kort stund. Hur ska det riktigt gå när han far in till milin..?
 
 
Idag blir lilla Minéa ren 7 månader <3 Hon e så stor. Dom här 7månaderna har nog faktsit varit dom bästa. Sku int mera kunna tänka mej ett liv utan henne.
Vi träffade Emmy idag, hon kom till oss en sväng och sen fick min mamma vara barnvakt åt Minéa så for jag med en sväng för att hälsa på hennes åsnor. Minéa blev så ledsen nä mamma lämna henne, tur så va ja int länge bort så va allt bra nä ja va tibaka igen. Dom var nog jätte snälla o söta domdär åsnorna! Sku också kunna ha en åsna, hehhe. Eller vilket djur sku ja egentligen int kunna ha..? 
 
 

Vippe 17 År

Publicerad 2013-06-08 18:30:00 i Allmänt,

Nå nu har vi firat Vippes 17 års födelsedag med massa kakor, pajer och massa annat gott! Blev lite en sista minuten present åt honom, men glad blev han! På vägen till Ekenäs stannade vi i skanssi så köpte vi 2 st spel. Vippe hade ju också tur när det var så fint väder.
Tänk att nästa år blir lilal Viljam myndig. Han som allti varit så liten för mej, fast  det bara är 2 års skillnad. Grattis till han ivarjefall :) 
 
 

Grill Mat Och Små Besvikelser

Publicerad 2013-06-07 09:23:00 i Allmänt,

Den här veckan har det faktist inte hänt så jätte mycket. Vi har varit mest här hemma me Minéa eller ute på gården och gunga. 
På Lördagen (Imorgon) fyller min lille bror 17 år! Så vi ska till Ekenäs på kalas imorgon. Vi var här i veckan till mylly o se om vi sku hitta någo åt han, men de gjord vi int. Det är ganska svårt att komma på nånting till en 17årig pojke som inte bryr sej om annat än spel ungefär. Så det är bara att fortsätta försöka komma på nånting. Inte köpte vi något annat heller där.

I veckan var vi också och "stor handla" mat till lidl. Har alltid tyckt att jordnötssmör ser så himla gott ut och de äter de alltid i filmer. Blev så sugen att vi köpte det hem. Hade jätte höga förväntningar faktist men sen när ja smakade visste jag inte vad jag skulle ta mig till, VILKEN BESVIKELSE. Påriktigt. Det smakade ju int ens gott. Så det så gott som förstörde resten av dagen ungefär, haha. Smakade flera gånger och tänkte att jag kanske bara tyckte första gången det var äckligt, men lika äckligt smakade det varje gång! :D
 
I veckan hade vi också besök av min kompis Miksu, vi var ut o gå och pratade om lite allt möjlit. Allti lika rolit att träffa henne :)
 
Igår for vi till Minéas fammo o Matti för att äta. Vi fick god grillad mat och jordgubbar med glass och grädde till efterrätt. Vi hade riktigt trevlit, och vädret var ju fint. Sen senare var Minéa lite trött så hon somnade i min famn, hon brukar inte göra de om hon it e riktit trött, stackarn. Robin fick sitt hår rakat, stackarn hade varit nervös säkert hela veckan för det. Hans hår blev jätte kort, han ska ju ändå snart ti milin så han fick de rakat nu lite före så att int hans hårbotten sen e helt vitt när de inte fått sol. Var riktit skade glad när jag såg hur nervös han var, haha. Fick uppleva en till besvikelse den dagen, det så ju inte så dumt ut heller! Tänkte att han skulle se jätte tönti ut, men nej. Nåja, kanske lika bra så ;) 
 
Aijuu, lite konstigt kanske men Minéa har nu först lärt sej att dricka med tuttflaska. Kanske hon alltid ha kunnat de men vi har itne använt nästan alls tutt flaksa åt henne, förra veckan så mittiallt gick det hur bra som helst. Nu får hon alltid välling till natten. Och jo, hon kan om hon vill men på bilden så går de inte så bra, är ju rolit att spotta ut allt också.. :D
 
 
 

Lekparken

Publicerad 2013-06-02 13:39:00 i Allmänt,

Oj så fint väder det är! Har hunnit med massor redan. Vi har suttit på gården nu nästan hela dan och pysslat. Vi har t.om. varit till parken och lekt. Snart kommer min mommo hit också :) Skönt att nu äntligen är det sommar! Lite senare blir et väl att starta tillbaka mot Åbo.. Urk.
 
 
 
 
 
 
 

Studentfest

Publicerad 2013-06-01 19:52:00 i Allmänt,

Minéa har tvättat sina tänder för första gångenm hon tyckte det var ganska skoj + att tandkrämen smaka gott ;)
 
 
Nu är vi äntligen i Ekenäs igen. Vill absolut int åka tillbaka ti lägenheten nu nä vi lämna den i så dålit skick= Råddit som vara vad och all dis.. huh..Nåja nu har vi ivarjefall varit på 2 studenfester, båda var jätte bra :) Först va vi hos Minéas gumor Emmy o sen va vi ti Lina :) Så grattis ti dom! Båda bjöd på jätte goda saker så man e riktit mätt! Eller på sött ivarjefall.. När vi kom hem så satt vi ute på bakgården och solade. Vi hade lite musik på och drack dricka. Ännu senare grillade Robin korv o majs åt mej o Vippe :D
 
Fina studenten Emmy :)
Fina studenten Lina posear me sin öl :)
 
Hehhe<3
 
 
 

Om

Min profilbild

Emilia

Finlandssvensk 21 årig mamma till min älskade dotter Minéa. Är utbildad kock, men jobbar som närvårdare för tillfället. Är tokig i katter. Har 2 st kattsystrar, Lily och Lucy.På min blogg kommer det finnas lite allt möjligt som tankar, vardagen och säkert en hel del bilder. Hoppas ni trivs här! :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela