Lockigt värre

Publicerad 2014-05-30 13:04:00 i Allmänt,

Jag är såå avundsjuk på människor sm har helt rakt hår. Har typ alltid varit det. ,
Har själv fått oturen att ha sådär äckligt lockigt hår. Visst kan det vara fint mrd lockigt hår, men jag trivs inte med det själv. Mitt hår kan vara helt ok lockigt efter duschen, men när det torkar..... Då ser jag ut som en långhårig pudel. Tur så hålls mitt hår ganska många dagar plattat efter att jag plattat det en gång, men så fort det är fuktigt ute, regnar, snöar, blåser massor så börjar lockarna komma fram. Kanske jag någon dag lär mej att tycka om mitt hår. Avskyr det inte lika mycket som jag avskydde det i typ 8-9 klass, då var det typ värst.
 
 
Åh, min dotter är så härlig! Jag höll henne i famnen och tittade noggrannt på mej och kände på mitt hår och sa:
Minéa: Mamma?
Jag: Mitä kulta? (vadå gulle?)
Minéa: Nätti (fin)
Så gav hon mej en stoor kram.
 
Så härligt när hon kan säga såntdärnt <3
 

Skolavslutning

Publicerad 2014-05-28 20:32:41 i Allmänt,

Alltså kan ni tänka er att min lilla baby ska börja på dagis nu på Måndagen? Det kan inte iallafall jag!
Skulle inte alls vilja lämna henne där, men det gör säkert bara bra för henne. Kanske hon t.o.m kommer att trivas jätte bra, vem vet? Jag har nu varit med till lekiset i 2 dagar för att bekanta oss med stället och personerna. Hittills har det inte direkt varit någon sucess. Utomhus på gården trivs Minéa hur bra som helst men direkt hon far in blir hon jätte olycklig. Personalen verkar ivarjefall helt okej! :) 
 
Igår var vi också på 1,5 års granskning. Vi fick så mycket beröm därifrån att huhhuuu. Minéa växer längs högsta kurvan. Hon är faktiskt jätte lång för sin ålder. Typ 2-3 åringarna på hennes dagis är mycket mindre. Hon kan ockå tala väldigt duktigt för sin ålder. Hon är helt jätte smart och kan massa saker! De andra i Minéas ålder på dagiset tex är helt som små babysar ännu. Kan inte typ säga något annat än på "baby språk" 
Läkaren sa att Minéa är i utvecklingen som en 2-2,5 åring. Det är ganska mycket. Hehe. Jaja, hon är så duktig <3 Kanske hon någon dag får helt jätte bra jobb och försörjer sin mamma och pappa ;) 
Minéa väger nu 13,4 och e 88,2 cm.. :D
 
 
 
Igår träffade vi också Miksu. Vi sökte en avslutningsklänning åt mej. Efter väldigt många fula klänningar hittade jag en jag ville ha! Den var kanske inte sådär super snygg, men en såndär som man kan använda lite när som helst :) Kanske liiite mera mot fest sidan! Vi var också och åt på ett ställe i Hansa (åbo) minns inte vad det heter men fy vad äcklig sallad dom hade! 
 
Idag var det skolavslutning. Klassen jag gick med i en period blev färdiga med skolan. Samt många andra förståss. Det kändes nog lite konstigt igen. Jag blev som sagt inte ännu färdig. Blir det hoppeligen i Februari. Ivarjefall så var det ju min sista avslutning så det var ju lite synd. Nu när nästan alla far som jag gått med i skolan så börjar jag känna mej väldigt ensam... Vill inte ha en jävla period i skolan ännu... Skulle lika bra kunna bara ha praktik, skulle kännas mycket bättre då, men den där ena lilla perioden ska förstöra allt. Blä för det! 
Men helt kul var det att träffa människor idag :) Hann tyvärr inte träffa hela klassen för vi som inte blir färdiga hade inte någon aning vart vi skulle träffas. När vi kom dit hade typ alla farit. höh. 
 
 
 

Sista Dagen av praktik

Publicerad 2014-05-23 15:06:53 i Allmänt,

2 månader har gått så snabbt att jag alls inte hänger med längre! Idag var det redan sista dagen jag hade praktik. Dagen var helt normal så jag hade helt glömt bort att det verkligen var sista gången jag skulle vara där. Var nog lite sorligt att lämna det där stället, jag trivdes där så himla bra! Nååh nu blir det veckoslut som gäller, sedan 2 dagar på Lekis med Minéa, Avslutning, ledigt, veckoslut och sen igen börja jobba på åldringshemmet. Tyvärr vet jag inte ännu någo tider när jag ska börja eftersom ajg inte får kontakt med chefen, najsbajs.
 
Sommar Minéa <3

Dagisflickan

Publicerad 2014-05-19 16:24:51 i Allmänt,

Ops en ganska lång paus igen..:))
Sen jag skrev senast har jag firat min andra morsdag. Vi firade i ekenäs. Blev väckt med morgonmål och en present!
 
 
Nu har det äntligen blivit sommarväder! Så himla skönt. Var tillochmed i shorts igår ;) 
 
Lilla Minéa ska börja 2.6 på lekis. Huj så spännande! Får se om jag alls vågar lämna henne där. Vi ska nästa vecka vara med MInéa hela veckan på lekis för att bekanta henne med stället. Tänk vad stor hon är!
 
 

En vanlig dag i bilder

Publicerad 2014-05-03 09:33:30 i Allmänt,

Vår dag igår såg ungefär ut såhär:
Minéa vaknade först och lekte lite för sej själv i kanske en halv timme, klockan 9 väckte hon också mej med såhär söta miner
 
Vi såg en stund på shaun the sheep, sen fixade jag morgonmål åt oss.
 
Morgonmål!
 
Snabbstädade lägenheten som ser ganska hemsk ut.
 
Vi ska fixa oss färdiga för dagen!
 
Robin sover ännu
 
Minéa e klar.
 
Robin vaknar
 
Kramstund <3
 
Spela lite Sly Cooper på ps3
 
Till Butiken och handla mat! Först Lildl, sen prisma
 
Hemma igen. Nu börja laga mat
 
Minéa norpar av maten! Nam nam tycker hon.
 
Nu äta mat! Kokta knackkorvar med ost, Pastasallad med pesto, lime, gurka, tomat, äppel, färsk basilika, olja och kryddor, JordgubbsHalloumi sallad med vårlök, gurka samt avocado. 
 
Dagssömn, jag somnade också. Hehe. Vi sov kanske 2,5h? 
 
Vakna!
 
Klä på oss utekläder.
 
I Kuppis parken och leka :D (Seikkailupuisto)
 
Glasspaus, Minéa åt sin första glass portion ;)
 
Åka Runt i Åbo lite och titta.
 
Tv, Middag och lekstund! Middag: Rester, sånt vi hittar i skåpen :D
 
Kvällstvätt
 
Minéa får pyjamas och nattmjölk, sen far hon och sover.
 
Jag och Robin äter popcorn som vi doppar i smält choklad, nam. Vi dricker också halppis cokis och ser på massa avsnitt av serien heroes, sen far vi också och sover. 
 
Har varit helt jätte mysko väder idag, Det har snöat, haglat, regnat och varit full sol. Alltså ibland undrar man nog med vädret i Finland... :D
 
 
 
 
 
 

glada vappen!

Publicerad 2014-05-01 16:01:00 i Allmänt,

Vi firade vappen hos Robins mamma. Vi åt tortillas och lekte ute på gården. Vi hade så kul att tiden gick väldigt snabbt, klockan var mittiallt 23 och Lilla Minéa var ännu vaken, så vi bestämde oss för att bli övernatt. 
 
 
Nästa dag (1 Maj) for vi på tivoli i kuppis! Minéa var så duktig att hon klarade av att åka massa karuseller en for hon t.o.m ensam i. Förra året var det nog annorlunda, då satt hon bara i vagnen och inte kunde gå ännu :D Voivoi <3
 
 

Om

Min profilbild

Emilia

Finlandssvensk 21 årig mamma till min älskade dotter Minéa. Är utbildad kock, men jobbar som närvårdare för tillfället. Är tokig i katter. Har 2 st kattsystrar, Lily och Lucy.På min blogg kommer det finnas lite allt möjligt som tankar, vardagen och säkert en hel del bilder. Hoppas ni trivs här! :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela