Vår Jul

Publicerad 2013-12-26 13:20:49 i Allmänt,

Vi har firat en helt underbar Julafton med massa paket och god mat. Det bästa med allt var att vi fick fira julafton 2 gånger. 
 
Dagen före julafton for vi till Pargas. Vi tog det helt lugnt och badade bubbelbad. Minéa har blivit väldigt förtjust i att bada, så hon upprepar flera gånger ordet "ba" och pekar mot ett badrum om hon vill och bada. 
 
På själva julafton blev vi väckta av fammo för att äta julgröt. Efter det fixade vi oss så for vi via Robins mommo för att önska dem en God jul. Det blev en kort visit, för stackars katterna Lily och Lucy hamnade fira Julafton ensam, så vi körde tillbaka till Åbo för att fylla på lite mat åt dem. Minéa fick också sin dagssömn så hon skulle orka öppna paket. 
När vi var tillbaka i Pargas började det komma folk och så småningom var det dags att äta julmat! Fanns massa gott Rökt lax, lax rullader, räkor, räkröra, rom med smetana och rödlök, rosolli, Sallad, köttbullar, lådor, knackkorvar, julskinka m.m. Till efterrätt fanns det massa julgodis, kex och chokladpudding.
Efter att vi väl ätit oss så fulla att man nästan mådde illa satte vi oss ner och väntade att julgubben skulle komma. Minéas min var ganska rolig när han till slut kom, haha. Hon blev ganska förskräckt. Vi testade ta en bild med henne i julgubbens famn, men det gick inte så värst bra när hon började skrika för fullt och rörde sej.. haha, stackarn. 
Vi fick massor med paket! Vi fick presentkort, kökssaker, dyna, sängöverkast, lampa, godis, filt, gryta, stekpanna och massa annat! 
Minéa fick kläder, leksaker, bil, instrument, massvis med böcker som hon älskar, egen stol, handskar.................
När julgubben farit och alla paket var öppnade satt vi bara och chilla framför tvn:n med olika glögg. Minéa for tidigt och sova så vi fick se film i lugn och ro. Senare på kvällen blev det ännu trivial. 
Haha, var så roligt när Minéa förstod sej på att öppna paket, så hon öppnade varje paket själv. Pappren bara flög ungefär hehe.
Det här var min första julafton som jag inte firade hemma i Ekenäs. Måste säga att det var helt roligt med lite variation. Trodde inte alls att det skulle kännas som julafton, men med s¨här bra sällskap, känndes det nog :)
 
Minéa äter julmat
Minéas min när julgubben kom in.
Pakeet!
 
Nästa morgon efter att vi ätit morgonmål packade vi allas våra saker och startade till åbo efter katterna och föra alla paket, sen blev det att fara vidare till Ekenäs för att fira där en gång till. Där var min mommos syster, hennes barn och mina 2 småkusiner. Mat blev det ungefär direkt vi kom. Fanns ungefär samma saker men allt smakade ändå annorlunda. Efter maten öppnade vi ännu mer paket, pyjamas, dynvar, smink produkter, body lotion, pengar, underkläder, en tröja, ljushållare, massa tallrikar mm.....
Minéa fick mera leksaker, böcker, mega stor nalle m.m.....
På kvällen blev det bastu! Roligt hade vi.
Sköön nalle <3
 
Nu ska vi och fortsätta fira sista dagen av julen med lutfisk!
 
 
 

23:e December

Publicerad 2013-12-23 10:42:04 i Allmänt,

Åh, äntligen har julstämningen kommit! Tack vare Julmusiken som spelar i vår lilla lägenhet helatiden. 
Vår flytt tillbaka har gått bra, och vi har fått allt och fungera någolunda igen. Tyvärr har Minéa börjat protestera att sova igen. Hon sover knappt något på dagen och vakar jätte länge på kvällen.. Annars är allt bra! 
Vi har spenderat tid tillsammans hela familjen. Julhandlat, paketerat paket och annars bara tagit det lugnt.
 
Snart blir det Tacos, hämta sista stora paketet åt Minéa och sen far vi till Minéas fammo! Imorgon är det Julafton!

GOD JUL ALLA!!
 
 

Allt möjligt

Publicerad 2013-12-18 10:15:48 i Allmänt,

Tänkte igen skriva en liten update om vad vi gjort de senaste dagarna. Tyvärr händer det inte så där jätte mycket för tillfället. Vädret är tråkigt osv. 

Vi har varit med Robin och Minéa på julmarknaden. Vi åt lite grillkorv och gick omkring. Vädret kändes helt otroligt kallt, fast det inte egentligen visade så kallt på metaren då vi kom hem. Nåja, benen förfrös jag (för andra gången redan den här vintern) och Robin sin haka. Heh.
 
Vi har bakat pepparkakor igen! Jultomten till vänster är Robins egna mästerverk, med lite ändringar hehe.. Efter en liten olycka. Robin hade skärt ut formen på jultomten själv från degen med kniv och lagt hela sin själv på att dekorera den, sen for vi av och ann till butiken efter glögg, när vi var tillbaka hade Nala stigit på jultomtens skägg och öga :( sen lyckas jag försöka lyfta den så att luvan spricker. Försökte fixa luvan igen, men det kanske inte blev så bra haha.... Den snygga surpuppapepparkakan har ingen annan än jag själv gjort.
 
Minéa fick ny frisyr! Nu ser hon ivarjefall inte ut som en liten bebis längre :( Kanske inte världens rakaste pannlugg, men jag gjorde mitt bästa ! Är inte så lätt när hon inte kan vara stilla för en sekund! Jo, hon var lite vild på bilderna, så dom blev inte så jätte lyckade.. :D
 
Jahaa, inatt blir det sista natten vi bor här i Ekenäs, för imorgon slipper Robin ut från milin! Huuh, det känns konstigt, kan inte riktigt tänka mej det. Kommer nog bli helt skönt att få sitt "gamla liv" tillbaka, men ändå på något sätt vill jag inte det. Skulle vara helt perfekt om vi skulle flytta tillbaka till åbo och fortsätta leva så vi gjort, men sanningen är att när vi väl flyttat dit, vet jag att då närmar det sej.. Skolan närmar sej. Att lämna Minéa. Vet inte alls om jag klarar av det.. Kommer vara så tungt och säkert det svåraste jag någonsin varit med om. Kanske jag inbillar allt i mitt huvud så mycket värre än vad det egentligen kommer vara, eller så är det lika hemskt. Åh, om jag bara hade ivarjefall ett halvår kvar. (Nej jag har inte skaffat glasögon, lånar bara min mammas läsglasögon...:D)
 
 

Jag har blivit utmanad

Publicerad 2013-12-17 11:08:47 i Allmänt,

Har blivit utmanad på bloggen av Cecci.
 
Det går till såhär:
1.Berätta 11 saker om dig själv
2.Svara på 11 frågor som den du fått utmaningen av ställt
3.Man ska själv hitta på 11 frågor som de man utmanar ska svara på
4.Välj 11 bloggar som har under 200 läsare per dag och berätta vem du har utmanat
OBS! Man får inte utmana den man fått utmaningen av
 
 
1. Berätta 11 saker om dig själv
- I år är det första gången jag inte firar julafton hemma med mina föräldrar
- Jag blev mamma när jag var 18 år
- Har bott tillfälligt med mina föräldrar sen Juli
- Om man "spår" mig, visar det att jag ska få 5 barn och till min pojkvän visar det lika. Hmm.
- Jag försöker ofta vara nyttig och börja träna, men det skiter på sej varje gång. Hah.
- Jag ångrar min utbildning
- Om jag vann 5 miljoner på lotto, skulle jag direkt bli hemma mamma
- Jag är 2 språkig
- Jag har alltid viljat bo på landet, men ändå inte för långt bort från ett centrum
- Mina bästa barndoms vänner var Lina, Jenny F och Ellie
- Jag drömmer om ett stort hus på landet med massa djur, barn och min Robin.
 
2.Svara på elva frågor som den du fått utmaningen av ställt:
 
1.Jag vill vara...
Lycklig hela livet
 
2.Jag tycker mycket om...
Att spendera tid med min dotter och sambo
 
3.Jag är livrädd för...
 
Att Förlora någon jag älskar
 
4.Igår var jag...
 
med min kompis Emmy och spelade Gta V
 
5.Min största dröm är...
 
att bo i ett stort hus på landet med massa djur, barn och Robin som jag också nämde tidigare :)
 
6.Du/Ni vet inte att jag en gång...
 
när jag gick i dagis blev stalkad av en pedofil som skickade brev åt mig fast jag inte kunde läsa.
 
7.Det viktigaste i livet för mig är...
 
Minéa och Robin <3
 
8.Jag älskar...
 
Att vara mamma 
 
9.Mitt favorit godis...
 
Hmm, svårt... men någonting med choklad ivarjefall!
 
10.Jag är svag för...
 
Kattungar och Hundvalpar ...
 
11.Julen är...
 
Fridfull och oftast rolig
 
3 .Frågorna jag utmanar DIG på:
1. Är du städig eller råddig av dig? 
2. Favoritmat?
3. Bästa barndoms minne? 
4. Hur skall du fira julen? 
5. Kaffe eller te? 
6. Bästa årstid?
7. Vad är det bästa du vet? 
8. Egnahemshus, radhus eller höghus? Vilket är bäst?
9. Vad skulle du göra om du vann på lotto 12 miljoner?
10. Vad gör du på din fritid?
11. hur tror du att ditt liv ser ut om 10 år?
 
4.Bloggarna jag utmanar:
Emmy
Jenny
Lina
Miksu
Cathrine
Märta
Elina
 
Kommer inte på fleer... :)

Julhandel

Publicerad 2013-12-09 11:33:36 i Allmänt,

Vi har gjort massor det här veckoslutet. Varit till Pargas hos Robins mamma, Julpyntat, bakat pepparkakor och jultårtor, Julhandlat ggr 2 och varit på loppis. 
Nu blir det lite bildbomd. Bilder säger ju mer än tusen ord :) eller hur det nu var.
 
 
Har nu fått en del av Julklapparna handlade, men ganska mycket fattas ännu. Fast vi julhandlade 2 dagar i rad så känndes det att man inte fick sådär jätte mycket gjort. Lilla Minéa har börjat tycka att det inte är så roligt att sitta snällt i vagnen mera utan hon vill ju gå omkring. Sååå, har blivit ganska mycket att springa efter henne :D Sen lät vi Robin gå lite för sej själv så att han skulle försöka få sina julklappar någolunda färdigt, för han har inte lika lätt att fara och köpa något när han e i milin. Jag och Minéa chillade i Skanssis lekrum. ha ha.
 
När Robin lämnade mej och Minéa ensamma bland alla butiker lyckades jag ju förståss köpa åt mej själv också. 1 svart toppi från Cubus, ett par jeans från cubus och Skor som var 50% rabatt från nån spirit.
Från loppiset hittade jag ganska mycket åt Minéa. Kläderna är nu i tvätten så inga bilder kommer just nu. 2 böcker hittade vi också.
 
 
 
 

Mitt Hår

Publicerad 2013-12-05 14:33:13 i Allmänt,

Min friyr när jag har håret löst, växlar ungefär med de här 3 olika frisyrerna. Jätte jobbigt när mitt hår börjar bli så oklippt att man inte alls vet hur man ska ha det :D Är så himla trött på mitt hår just nu. Det ända som är bra är längden och min pannlugg som inte är så mycket pannlugg mer. Är så glad när jag äntligen får hela håret i hästsvans, utan att pannluggen hänger sliskigt i vägen. 
 
 
Vet inte alls vad jag skulle göra med håret. Min Färg börjar liskom också bli lite konstig. Har inte färgat håret på snart 1 år ju. Halva håret är snart nästan utväxt. Tur så är min nuvarande hårfärg så lik min utväxt att man knappt märker det, men själv märker jag nog. Skulle vilja färga nån tuff färg men sen vågar jag ändå inte. Har haft mörkbrunt hår nu typ hela tiden. Det är säkrast. 
Mitt röda hår saknar jag, men fy vad det var jobbigt att hålla det i en bra röd färg! Det var också nästan omöjligt att få bort det röda när man skulle färga håret pånytt.. Sa åt mej själv att jag skall aldrig mer färga det rött..
 
På sista bilden hade jag försökt färga bort det röda, men som man ser så skiftar ganska mycket i rött för det och det blev inte bättre med tiden. Haha sista bilden är också tagen nån vecka före Minéa föds, så jo jag ser lite ut som en ballong.
 

Packa packa packa

Publicerad 2013-12-05 10:31:55 i Allmänt,

Flytten tillbaka till Åbo närmar sig med stora steg! Om exakt 2 veckor idag slipper Robin ut från milin, jej!
Idag redan slipper Robin på loma så vi ska fara till vår lilla lägenhet för några dagar. Ska passa på att packa med så mycket som möjligt så det inte blir så mycket sen när vi flyttar helt och hållet.
(Bilden är från sommarn när Robin just farit in i milin och vi for och hälsa på, Haha tror han har mössan lite fel där?;) )
 
Idag känner jag mej pigg, Minéa lät mej sova ända till halv 11! Vi var lite trötta. 
Nu har vi lite mycket att göra bara som kommer döda piggheten. Före Robin kommer ska vi hinna städa vårt rum, Laga mat(?), städa köket, städa vardagsrummet, packa, klä på oss. Åh.
 
Vi har massa planer för helgen! Okej, inte kanske idag, men imorgon ska vi baka pepparkakor, jultårtor(Kanske) och Julpynta! Vet inte vilken dag julpyntningen blir. På Lördagen ska vi "Hjälpa Julgubben". Vet inte alls vad man ska köpa åt någon, men de lugnt ._.
 
Nu far min pappa på en liten operation, stackarn. Lycka till!
(Den här bilden är också tagen på Sommaren när min lillebror fyllde 17. Man börjar ju riktigt sakna sommarn av sånahär bilder!)

JulklappsÖnskelista

Publicerad 2013-12-04 16:10:53 i Allmänt,


Har samlat ihop en liten julklapps lista. Saker jag behöver eller vill ha. Såklart finns det massa andra saker man också önsakr sej som Eget hus, Fred i världen, Vara frisk, Lycka åt alla nära & Kära, 50 miljoner euro, Ny lyxbil, Simpool osv, men det här är saker som är möjligt att få. Sånt som man kan skriva på en önskelista. Såklart blir jag glad av allt annat jag också får! Det här var nu bara något jag kom på just nu, finns ju massa saker man inte precis tänker på. Sakerna är inte i ordnigdföljd, utan allt har jag lagat i random ordning. :) Tänkte laga en lista på 10 saker, men kom på en sak extra och visste inte vilken jag skulle ta bort, så det får duga med 11 saker ;)
 
1. Smink
 
2. Dynvar till vardagsrums dynor
 3. Nya Kläder & Underkläder
 
4. Elektrisk Tandborste
 
5. Sängkläder till sovrummet
 
6. Nya Gardiner
                              
 
 
7. Skor
 
8. Saker att lägga Ljus i
 
 
9.  Hårborste (helst Tangle teezer)
 
10. Choklad
 
11. Muminmuggar
 
 
 
 

Lilla Jul och lite Annat

Publicerad 2013-12-04 12:33:55 i Allmänt,

Jaha December är här då. Som jag skrev i det senaste inlägget om att min julfiilis alltid är i förtid och försvinner när julen närmar sej. Detta har hänt i år igen :D Nu har jag haft min julfiilis så nu tycker jag det skulle kunna bli sommar igen.  Hah, typiskt mej. Hoppas den skulle komma tillbaka till julafton. 
Egentligen har vi inte ens hunnit göra något juligt. Alla julklappar är oköpta, inget julpynt i lägenheten, ingen julbakning. Kanske vi hinner :D
 
Nu har vi med Minéa äntligen varit till somhallen och simma, för hon har äntligen fått en simdräkt. 
Minéa trivdes jätte bra och tyckte det var såå skoj! Hon skrattade och plaskade för fullt. Vi blev även filmade och kommer att komma på BUU-klubben ;) Haha! Nu är vi riktiga kändisar. Vet inte när det kommer men ivarjefall. Efter allt simmande när vi kommit hem tillbaka blev somnade Minéa direkt i sin säng och sovde närmare 3 timmar! 
 
Lillajulen firade vi hos min faster med god mat på Fredagen. Tyvärr slapp inte Robin med för han satt fast i milin :( 
På Lördagen for vi på julgatgans öppning med mamma och Minéa. Vi såg Mumina live, men Minéa tycktes inte reagera på dom destu mer, fast som ritade är dom nog jätte intressanta :D 
Emmy var där med sina sköt åsnor så Minéa fick 2st gratis åkturer! Tack så mycket. Det var nog så roligt tyckte hon, även om hon trodde att åsnan var en "hauva" .. Fick inte sådär jätte bra bilder, eftersom min syster inte direkt är van vid min kamera..
 
På Lördagen efter allt åsne ridas var vi alla frusiga, det var så himla kallt ute!  På kvällen slapp Robin ut så for vi till Pargas på 8 och 18 års kalas :) Robins brors och systers kalas. Det bjöds på massa gott. 
Minéa fick ny kompis där som hon tyckte det var så roligt att leka med. 
Sen var vi i vår lägenhet i Åbo ända till Måndagen.
Vi åt tortillas och usch vad det var gott! Efter den här bilden vill säkert alla ha tortillas ;)
 
 

Om

Min profilbild

Emilia

Finlandssvensk 21 årig mamma till min älskade dotter Minéa. Är utbildad kock, men jobbar som närvårdare för tillfället. Är tokig i katter. Har 2 st kattsystrar, Lily och Lucy.På min blogg kommer det finnas lite allt möjligt som tankar, vardagen och säkert en hel del bilder. Hoppas ni trivs här! :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela