Vår Jul

Publicerad 2013-12-26 13:20:49 i Allmänt,

Vi har firat en helt underbar Julafton med massa paket och god mat. Det bästa med allt var att vi fick fira julafton 2 gånger. 
 
Dagen före julafton for vi till Pargas. Vi tog det helt lugnt och badade bubbelbad. Minéa har blivit väldigt förtjust i att bada, så hon upprepar flera gånger ordet "ba" och pekar mot ett badrum om hon vill och bada. 
 
På själva julafton blev vi väckta av fammo för att äta julgröt. Efter det fixade vi oss så for vi via Robins mommo för att önska dem en God jul. Det blev en kort visit, för stackars katterna Lily och Lucy hamnade fira Julafton ensam, så vi körde tillbaka till Åbo för att fylla på lite mat åt dem. Minéa fick också sin dagssömn så hon skulle orka öppna paket. 
När vi var tillbaka i Pargas började det komma folk och så småningom var det dags att äta julmat! Fanns massa gott Rökt lax, lax rullader, räkor, räkröra, rom med smetana och rödlök, rosolli, Sallad, köttbullar, lådor, knackkorvar, julskinka m.m. Till efterrätt fanns det massa julgodis, kex och chokladpudding.
Efter att vi väl ätit oss så fulla att man nästan mådde illa satte vi oss ner och väntade att julgubben skulle komma. Minéas min var ganska rolig när han till slut kom, haha. Hon blev ganska förskräckt. Vi testade ta en bild med henne i julgubbens famn, men det gick inte så värst bra när hon började skrika för fullt och rörde sej.. haha, stackarn. 
Vi fick massor med paket! Vi fick presentkort, kökssaker, dyna, sängöverkast, lampa, godis, filt, gryta, stekpanna och massa annat! 
Minéa fick kläder, leksaker, bil, instrument, massvis med böcker som hon älskar, egen stol, handskar.................
När julgubben farit och alla paket var öppnade satt vi bara och chilla framför tvn:n med olika glögg. Minéa for tidigt och sova så vi fick se film i lugn och ro. Senare på kvällen blev det ännu trivial. 
Haha, var så roligt när Minéa förstod sej på att öppna paket, så hon öppnade varje paket själv. Pappren bara flög ungefär hehe.
Det här var min första julafton som jag inte firade hemma i Ekenäs. Måste säga att det var helt roligt med lite variation. Trodde inte alls att det skulle kännas som julafton, men med s¨här bra sällskap, känndes det nog :)
 
Minéa äter julmat
Minéas min när julgubben kom in.
Pakeet!
 
Nästa morgon efter att vi ätit morgonmål packade vi allas våra saker och startade till åbo efter katterna och föra alla paket, sen blev det att fara vidare till Ekenäs för att fira där en gång till. Där var min mommos syster, hennes barn och mina 2 småkusiner. Mat blev det ungefär direkt vi kom. Fanns ungefär samma saker men allt smakade ändå annorlunda. Efter maten öppnade vi ännu mer paket, pyjamas, dynvar, smink produkter, body lotion, pengar, underkläder, en tröja, ljushållare, massa tallrikar mm.....
Minéa fick mera leksaker, böcker, mega stor nalle m.m.....
På kvällen blev det bastu! Roligt hade vi.
Sköön nalle <3
 
Nu ska vi och fortsätta fira sista dagen av julen med lutfisk!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emilia

Finlandssvensk 21 årig mamma till min älskade dotter Minéa. Är utbildad kock, men jobbar som närvårdare för tillfället. Är tokig i katter. Har 2 st kattsystrar, Lily och Lucy.På min blogg kommer det finnas lite allt möjligt som tankar, vardagen och säkert en hel del bilder. Hoppas ni trivs här! :)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela