Veckan i Ekenäs

Publicerad 2014-08-22 08:30:19 i Allmänt,

Vi har spenderat ungefär en vecka i Ekenäs, vilket har varit riktigt skönt. Man har inte på det sättet behövt tänka på maten som är det bästa, hehe. Vi hade en liten kräftskiva också. Bara vi + min Mommo. Det blev nog riktigt lyckat. Vi har varit ute och fiska på kvällen med båten, haft partylight, fått träffa Emmy som jag inte träffat på hela sommaren! Mindre kul var ju förstås då min lillebror hade några dagar sjukt i magen vilket ledde till att han spydde. Nästa natt började Minéa spy. Stackarn. Vi satt upp med henne halva natten för att varje gång hon lade ner sej fär att sova kom det upp, så vi satt i soffan och såg på tecknat. Klockan halv 5 på morgonen fick vi äntligen sömn allihop. Nästa dag var on frisk igen. Några dagar senare på morgonen drömde jag att jag mådde illa. Insåg inom en stund att jag gjorde det påriktigt och hamnade skynda mej till wc:n. Efter 2 besök där, väcktej ag Robin och berättade att jag är sjuk. Han svarade "Är det kanske därfär jag också mår illa?" så for han med till wc:n. Så vi var sjuka tillika. usch vad äckligt det var. På kvällen fick jag feber också. Tur så var vi båda friska nästa dag MEN min syster blev smittad och Emmy. Den sprider sej riktigt rysligt snabbt den där spysjukan! 
Annars har vi haft det riktigt bra! 
 
Nela som bor i ekenäs och vår lilla Elton blev rikitgt bra vänner <3 Ganska roligt att Elton är bara 3-4 dagar äldre. Sötisar <3

Kryssning

Publicerad 2014-08-21 10:19:40 i Allmänt,

10.8 hade jag min sista dag på jobbet. Min långa semester började, skönt! De 2 första veckorna är Robin ledig med oss. 
13.8 hade vi beställt kryssning till Stockholm från Helsingfors. Dagen före for vi till Ekenäs och lämnade katterna där. Kul med 7st katter i huset liksom + 2 hundar.. haha. Noja, allt gick bra. När vi vaknade nästa morgon började vi ganska direkt göra oss klara för att fara mot Helsingfors. Vi tog säkert världens omväg till terminalen. GPS:en funkade ite riktigt som den skulle + att det kom sen emellanåt någo vägarbeten, dit man inte fick köra. Vi hittade åtminstone fram i tid! :D 
När vi stigit ombord var det bara att lämna sakerna på hytten så for vi vidare till Buffén. Tror vi blev ganska poppis på buffén. Servitörerna hade roligt åt hur mycket Robin mitt lilla matvrak åt. De hamnade ungefär healtiden fara och hämta tallrikar från honom. Minéa lyckades väl charma dem annars bara, med sitt vinkande åt dem osv. Nåja, dom kom ivarjefall iåg oss hela resan, fast vi bara åt buffén en gång. 
Vi hade helt jätte trevligt på kryssningen och Silja Symphony har verkligen satsat på barnen. Minéa stor trivdes! Massa program helatiden. Lekrummet tyckte Minéa också jätte mycket om, ivarjefall bollhavet.
På kvällen blev det mumin disco! Minéa var helt som stora flickorna och for fram och se på mumin. Trodde aldrig hon skulle våga! Discot var ju bäst tyckte hon! Minéa dansade för fullt och sprang omkring på dansgolvet. När har hon blivit så stor?! Efter discot var det någon "dansteater" med Alice i underlandet. Det tyckte Minéa också om att titta på.
 
Minéa lilla flickan till vänster :D
 
Nästa morgon i Stockolm for vi iväg med taxin för att shoppa. Vi hade tur att första taxin som kom hade barnstol i sej! Vi stannade och åt på något taco ställe. Helt ok mat, lite smaklöst kanske, men billigt ehe. Vi shoppade sen ändå inte så värst mycket utan såg väl mest omkring vad där fanns. Minéa tyckte att det var lite mindre kul att gå där, eftersom hon nästan bara fick sitta i vagnen. Vi hade det helt trevligt ivarjefall, för vi tyckte det var så skönt att vi ätnligen for någonstans och gjorde någonting :) Vi sökte upp e taxi med barnstol igen och åkte lite tidigare tillbaka till båten. Vi åt lite mat, sen gjorde vi lite samma saker so kvällen före det. 
Vi hade nog en lyckad kryssning! Hoppas vi gör om det här snart! :) 
 

Lily e hemma <3

Publicerad 2014-08-05 14:49:52 i Allmänt,

Igår när vi just hade stigit upp, så ringde min telefon. Det var någon från grannhöghuset som ringde och sa att han hade sett en katt på gården som passade in på beskrivningen av Lily. Han hade försökt få fast henne, men det hade inte lyckats, så han berättade vartåt Lily sprang. Vi hade liksom inte klätt på oss hemma vettiga kläder, så det blev lite brått. Robin kastade någo kläder på sej och sprang ut, medans jag måddes klä på Minéa och få skorna på henne. När vi kom ut for vi mot samma håll längs vägen och ropade på Lily med min Kattröst (den är jätte dum, men tro mej katterna vet precis att jag talar till dem med den! :D). Vi kom fast Robin och han satt på någo stenar nära någo buskar och visade att vi skulle vara tysta. Jag kollade i busken, och där såg jag Lily! Hon var jätte rädd, så det var inte bara att gå och ta henne. När hon hörde min röst så svara hon med "mjau" men vågade ändå inte komma fast hon ville. Hon kom emot och sen tvekade hon helatiden och vände om. Jag berättade åt henne att jag hade mat med mej (vilket jag hade) Jag lagade lite kattgodis i handen och lockade henne. Sakta men säkert närmade hon sej min hand och tog en kattgodis medans jag tog tag i henne och lyfte henne i famnen. Hon var jätte rädd och började sprattla för fullt, så jag gav henne till Robin som är lite starkare. Hon orkade nog inte göra motstånd länge, för hon var så trött. Hon hade nog inte ätit mycket på dehär 3,5 veckorna som hon var försvunnen. Hon såg ut som ett vandrande benrangel ungefär. Hon var rikigt smutsig ocH pälsen var sträv. Hon såg helt ut som en vildkatt! Vi gick snabbt hem och det första hon gjorde var och kramade sin syster, sen sprang hon till matskålen och åt för 3 katter. Hon lugnade ner sej och var inte rädd längre. Hon gick omkring i huset och brydde sej inte destumer om den nya kattungen. Vi lade henne i vår säng och sova. Vi myste en stund och kände att hon hade 2st fästingar, konstigt att hon inte har mera? Lily hade jätte svårt att somna för hon var så på sin vakt, som hon säkert varit i 3,5 vecka. Annars verkar hon må riktigt bra. Vi är så glada att hon är hemma <3
 
Är så glad att det finns snäla människor. Det har varit så många som varit till stor hjälp och faktiskt brytt sej! 
 

Om

Min profilbild

Emilia

Finlandssvensk 21 årig mamma till min älskade dotter Minéa. Är utbildad kock, men jobbar som närvårdare för tillfället. Är tokig i katter. Har 2 st kattsystrar, Lily och Lucy.På min blogg kommer det finnas lite allt möjligt som tankar, vardagen och säkert en hel del bilder. Hoppas ni trivs här! :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela