3

Publicerad 2012-10-26 16:21:43 i Allmänt,

Nu är snön här! Brukar inte tycka om snö men nu e de faktist helt mysit :) Dock har min julfiilis stigit mycket fast det bara är oktober! Ska ida ha en mysi hemmakväll sme min älskling. Vi ska antagligen äta tortillas o se på film :)
imorgon blir de att fara o se på babykläder. vi så också en billi vagn man skulle kunna tänka sej. V
i funderade även på namn blir de pojke så blir de Vincent, flicka som de antagligen blir e de lite svårare men kanske Minnea :)
 

I can't believe it!

Publicerad 2012-10-25 13:20:04 i Allmänt,

Fick veta att jag är längre inne i graviditeten än jag trodde, beräknade tiden är ren nästa månad. Altså 25.11.12. MEN de sa också att den kan komma tidigare tillochmed om en vecka men det kan också ta över en månad. Är så himla nervös! Vi fick veta att det blir antagligen en liten flicka och hon hade jätte långa ben sa dom. Kanske hon blir  en modell nån dag ;) Så nu har jag då mammaledigt, får inte jobba mera eftersom jag har så pass tungt jobb när jag är på praktik att lyfta saker så de kan vara dåligt. Helt skönt att bara ligga hemma faktist, men lite långtråkigt. Tur så har jag sällskap av mina 2 underbara katter. Våra föräldrar tog förresten saken jätte bra :) De blev glada över att de ska få ett barnbarn. Hehe. Nu är det då att börja köpa det viktigaste och vara beredd, eftersom jag kan hamna till sjukhuset nät som helst. Vi köpte igår en begagnad bilstol, eftersom det är ett av de första sakerna man skall köpa så vi får hem lilla pärlan sen. Ska på veckoslutet och kanske se på lite loppis om vi hittar någo fina begagnade billiga kläder. Det brukar nog finnas massor av sånt. Förståss kommer vi ju få av släkten lite saker och sånt, men det är ju ändå alltid kul att köpa själv också. Vi var även till KELA och fixade alla papper klart, mammaförmånaer, mammalådan, barnbidrag osv :) Vi skulle få allt så snabbt som möjligt, i varjefall mammalådan. Den verkar jätte händig eftersom man kan ha bebisen i själva lådan och sova i början, och annars också innehåller den massor så som kläder, matsaker, och massa annat. Hoppas den kommer snart! :) 

Just nu ligger jag och ser på magic mike med katterna mina. Får se om jag somnar för jag sovde inte så mycket inatt och är jätte trött, hehe. Hamnade ta lite vitaminer också och sen måste jag äta järntabletter eftersom jag har lågt hemoglobin. Får hoppas jag blir piggare nu när jag börjat äta dem !
 
 
 
                                                                 
 

Kalas

Publicerad 2012-10-21 09:07:15 i Allmänt,

Igår var det då kalas som gällde. Jag, min bror och syster städade lägenheten, handlade och sen gjorde jag kakan färdig. Kalaset blrv helt bra alla hade trevligt. Nu är det Sönda så det är väl bara att slappa hela dagen samt disk
a all disk från igår... ska även läsa lite baby broschyrer för på tisdagen är det ju ultralju. bilden är på kakan jag bakade. innehåller drömtårtsbotten, banan, hallonsylt, vaniljkräm, hallon o marsipan. Dro den från eget huvud men helt bra blev den o alla tyckte om den
 
 

Huh vilken dag!

Publicerad 2012-10-19 21:52:36 i Allmänt,

Huh, allt verka vara bra. Vi satt där jätte länge och var nervösa som bara vad och pratade allt möjligt, det var en massa frågor att svara på. Nu känns det här faktist verkligare än nånsin. Det var jätte konstit när jag lade mig i en stol och fick höra bebisens hjärtljud och det var bra. Både jag och min pojkvän kunde inte motstå ett leende. Vi talade omvad jag skall äta och vad jag inte skall äta. Ska inte äta lever, rått kött, murklor osv. O sen måste ja äta D-vitamintillskott o dricka mera mjölk. Vi fick massa broschyrer och papper att läsa. Efter besöket fick jag även ta blodprov direkt. Är ganska rädd för att ta blodprov men nu gick det så snabbt att jag inte hann bli nervös så det gick ganska så bra. Hälsovårdaren var som tur jätte trevlig och var inte på något sett och såg ner på oss för att vi var så unga, utan försökte faktist hjälpa oss. Vi fick tid till ultraljud på Tisdagen. Så nu går allt undan. Nu börjar jag faktist bli nervös! Snart gäller det. Vet inte riktigt hur jag skall reagera. Imorgon är det min pojkväns födelsedagsfest så då ska vi ju berätta allt åt våra förädrar..
 
Anyway, efteråt kom min syster och bror hit vi åt hamburgare och bakade lite kaka. Kakan är typ färdig fast jag får dekorera den imorgon så får vi hoppas att den blir bra! Sen har vi också imorgon städning framför oss... Usch.
 
Nu spela Sonic och little big planet! 
'
 
 
 
 
 
.
 

God morgon!

Publicerad 2012-10-19 08:39:04 i Allmänt,

Idag gäller det då, om bara nögra timmar. Usch hur jag är nervös! Tur så kommer min pojkvän med i allafall. Idag gäller det också att baka kaka till "kalasert" imorgon, tur så kommer mina småsyskon och hälsar på så dom får gärna hjälpa mej. Ska göra en "19" kaka, altså den e formad så med antingen sockermassa eller marsipan på, får se lite. Mina syskon borde vara här vid 5 tiden. Så då får jag väl lov att börja om jag inte startar lite tidigare :) Mina syskon skall sova här övernatt, de orkade inte vänta tills imorgon så dom får väl lov att vara här färdigt då. Vi ska säkert spela playstation 3, de gillar min bror.. Får se vad annat vi hittar på! 
 
 
 
 

Mys <3

Publicerad 2012-10-18 18:55:00 i Allmänt,

Ligger i sängen me min pojkvän o min ena katt o sir på two and a half men. De känns bra att bara ligga där o se på något roligt som får tankarna på annat. Chips o dipp har vi ju också. Har kommit fram till att ja e jätte nervös för imorgon, tänk om inte allt är som det ska. äsch, jag överdriver väl. men det är väl helt normalt att vara orolig. Bebisen i magen tycks också tycka om two and a half men eftersom den ska sparka så myc

Hejs.

Publicerad 2012-10-18 14:52:15 i Allmänt,

Har bloggat förut för något år sen, dock har jag aldrig haft något intressant att skriva för mitt liv har varit ganska vanligt. Inget speciellt om man säger så. Nu tycker jag själv att mitt liv har ändrats jätte mycket efter dessa år. 
Kanske inte så intressant ändå, men jag skriver för min egen skull. För att det är roligt att komma ihåg. Roligt att skriva ner.
Ska berätta lite om mig själv då.
Jag heter Emilia och bor i Finland jag bor i Åbo med min älskade pojkvän, 2 katter och 2 gerbiler. Är 18år. Fick också veta för inte så länge sen att jag är gravid. Ja, jag är det. Har haft svårt att acceptera det själv, men så är det bara. Tyvärr har jag märkt det mycket sent, och vet inte precis hur långt in i graviditeten jag är, men har imorgon min första tid till barnmorskan så får jag veta mer själv och det kommer kännas bra. Det är ganska spännande att veta att jag ska bli mamma. Skulle aldrig trott det för tex ett halvår, men på något sätt har jag ändå en bra feelis :)
Har tyvärr det värsta kvar, att berätta för alla. Vet inte riktigt hur vi ska göra det, men det är väl bara att göra det. 
På Lördagen fyller min pojkvän 19 år, då gäller det att berätta åt föräldrarna. Hoppas de tar det bra. Men det tror jag. Kanske de får en chock till först men det skall väl gå över, så brukar det ju vara. 
 
Det var kanske det mest intressanta som pågår i mitt liv. Annars är jag väl en helt vanlig ungdom. Studerar 3dje året till kock, skulle bli färdig till våren men får lite se hur det blir med den saken eftersom mina planer i livet har ändrats ganska rejält.  
 
 
 
 
 
 
 
Älskling & Jag

Om

Min profilbild

Emilia

Finlandssvensk 21 årig mamma till min älskade dotter Minéa. Är utbildad kock, men jobbar som närvårdare för tillfället. Är tokig i katter. Har 2 st kattsystrar, Lily och Lucy.På min blogg kommer det finnas lite allt möjligt som tankar, vardagen och säkert en hel del bilder. Hoppas ni trivs här! :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela